První jarní porážka přišla ze Slovácka | SK Slavia Praha
Více

První jarní porážka přišla ze Slovácka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slavia si připisuje první jarní ligovou porážku. Na hřišti Slovácka sešívaní sice brzy vedli, nakonec si ale odvezou porážku 3:1. Slávisté otevřeli brankový účet zápasu už po osmi minutách hry. Kysela centroval z pravé strany...
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slavia si připisuje první jarní ligovou porážku. Na hřišti Slovácka sešívaní sice brzy vedli, nakonec si ale odvezou porážku 3:1.

Slávisté otevřeli brankový účet zápasu už po osmi minutách hry. Kysela centroval z pravé strany, Koreš vrátil míč hlavou na Petra Trappa a ten z deseti metrů prostřelil Filipka.

To byla ale pohříchu poslední vzrušující akce před brankou domácích, další nebezpečné útoky směřovaly už na Štefana Seneckého. Ve 14. minutě vyrovnal tvrdou střelou k tyči Fujerik, o dvanáct minut později se k odraženému míči dostal před naší brankou Nestoroski a poslal jej do odkryté sítě.

Karel Jarolím poslal po přestávce na hřiště Ondřeje Vaňka a o chvíli později i třetího útočníka – Stanislava Vlčka, k vytouženému vyrovnání to ale nevedlo. Korešova rána byla ztečována na roh a Vaňkův pokus z 18 metrů orazítkoval tyč.

V 73. minutě se potřetí prosadili domácí. Ondřejkův centr z přímého kopu proletěl naším vápnem a Senecký se po zakrouceném míči marně natahoval. V závěru si ještě velkou šanci připsal Švancara, jeho pokus ale Senecký dokázal chytit.

„Utkání se zpočátku pro nás vyvíjelo dobře, dali jsme vedoucí branku, což jsme si přáli. Ale vlastními chybami jsme soupeře pustili do hry a následně do vedení. První branka padla po rychlém protiútoku, i když si myslím, že tam byla šance tu akci přerušit. Druhá branka byla z naší strany hodně naivní, předcházel jí prohraný souboj při standardce, měli jsme to odvrátit a ne si míč zpracovávat před naší brankou. A důslednost hráčů Slovácka způsobila, že jsme inkasovali podruhé,“ zhodnotil první poločas trenér Slavie Karel Jarolím.

„Do druhé půle jsme udělali změny, přeskupili jsme hru a hráli hodně na riziko, vzadu na tři obránce. Měli jsme tam slibné situace, za stavu 1:2 jsme mohli skóre srovnat, ale prováhali jsme to nesprávným řešením nebo špatným zakončením. Naopak jsme inkasovali potřetí, opět to byla branka, kterou nedokázal nikdo z našich hráčů odvrátit,“ dodal ke druhému poločasu trenér Slavie Karel Jarolím.

Trenér také upřesnil zdravotní stav Petra Jandy. „Do příštího zápasu by mohl být k dispozici, ale týden byl bez zápasového zatížení,“ uvedl.

„Se třemi body jsem samozřejmě spokojený. Slavia je těžký soupeř, vyplatilo se nám, že jsme vsadili na jinou sestavu, ti hráči, kteří nastoupili, ze sebe vydali maximum,“ zhodnotil zápas trenér Slovácka Josef Mazura.

1. FC Slovácko – SK Slavia Praha 3:1 (2:1)
Branky: 14. Fujerik, 26. Nestoroski, 73. Ondřejka – 8. Trapp
Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň – Fujerik, Kordula, Perůtka, Urbánek (90. Abrahám) – Ondřejka (90. Cléber), Nestoroski (77. Švancara)
Slavia: Senecký - Krajčík, Kopic, Hubáček, Starý (58. Vlček) - Grajciar, Trapp, Koreš, Trubila (46. Vaněk) – Kysela (82. Šenkeřík), Ivanovski
ŽK: Košút, Urbánek - Kopic
Diváci: 6 100


Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články