V pondělí v Hradišti se Slováckem (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Hradišti se Slováckem (mp3)

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 22. března se Slavia představí v zápase 20. kola Gambrinus ligy na hřišti 1. FC Slovácko. Začátek zápasu je v 17:30 hodin. „Je to pro mě vždy stále výjimečný zápas, protože jsem na Slovácku působil a rád na to angažmá vzpomínám...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 22. března se Slavia představí v zápase 20. kola Gambrinus ligy na hřišti 1. FC Slovácko. Začátek zápasu je v 17:30 hodin.

„Je to pro mě vždy stále výjimečný zápas, protože jsem na Slovácku působil a rád na to angažmá vzpomínám. V pondělním zápase ale musí jít veškerý sentiment stranou, s Teplicemi jsme nevyhráli, potřebujeme bodovat naplno. I domácí potřebují vyhrát, věřím, že se bude hrát útočný fotbal. Viděli jsme na videu domácí zápas Slovácka s Brnem, věřím, že to, co jsme potřebovali, jsme na videu našli, ale každý zápas je samozřejmě jiný. Každopádně i loňské vyřazení z domácího poháru je pro nás další motivací, takže máme Slovácku určitě co vracet,“ uvedl před pondělním zápasem trenér Karel  J a r o l í m.

Zdravotní problémy mají Jan Hošek a Kevin Lafrance (třísla), po otřesu mozku se do tréninku už naopak zapojil Petr Janda. K dlouhodobě zraněným (Jaroslav Černý, Benjamin Vomáčka, Adam Hloušek a Josef Kaufman) přibyl po zápase s Teplicemi Riste Naumov.

„Slovácko nehraje vůbec špatný fotbal, sráží je to, že nesbírají body. V tabulce jsou třetí od konce, takže pondělní zápas bude pro ně nechci říci existenční, ale určitě hodně důležitý. Určitě do toho půjdou naplno, ale my jsme ztratili dva body doma, takže tam jedeme s tím, že tam chceme samozřejmě uspět,“ uvedl před zápasem obránce David  H u b á č e k.

„Doufám, že v pondělí se nám podaří naplno bodovat a poskočit v tabulce trochu nahoru, protože v domácím zápase jsme dva body bohužel ztratili,“ věří obránce Matej  K r a j č í k, který v pátek 19. března oslavil 32. narozeniny.

„Vzpomínám si, že před třemi lety jsem přímo v den mých narozenin hrál a navíc jsem dal i vítězný gól na 2:1, bylo to na Strahově s Brnem. Potom jsem hned odjel na reprezentační sraz. Na takové chvíle se samozřejmě vzpomíná moc hezky,“ uvedl Matej Krajčík.

V posledním zápase s Teplicemi měla sice Slavia více ze hry, ale gólově to nedokázala zúročit...

„Vždycky je to o gólech, i když se třeba nějakému mužstvu fotbalově nedaří, tak vždycky je moc důležitý ten konečný výsledek. Od toho se to všechno odvíjí, celkové hodnocení i nálada v kabině. Teplicím jsme bohužel gól dát nedokázali, takže potom i nějaké lepší zápasové statistiky vyzní do ztracena. Musíme určitě zvýšit důraz ve velkém vápně, abychom tam prostě ten balón nějak dotlačili. Tři body musíme dělat hlavně doma v Edenu, protože tady budeme mít vždycky navrch.“

V prvním jarním zápase přišla Slavia na delší dobu o Adama Hlouška, ve třetím jarním zápase o Riste Naumova. Jak velkou komplikací je tato další vynucená změna v sestavě do dalších zápasů?

„Samozřejmě že když se někdo zraní, tak je to vždycky nepříjemné. Ale když jsem začínal hrát v áčku pod trenérem Jarolímem, tak nás tehdy moc nebylo. Když se například dva nebo tři hráči zranili, tak byl problém. Ale vždycky jsme to dokázali nějakým způsobem urvat. Doufám, že se to na nás nijak neprojeví. Máme tady dost mladých kluků, kteří se rvou dopředu. Takže teď je ten správný čas, aby ukázali a hlavně uplatnili své schopnosti ve prospěch týmu a hlavně Slavie.“

Jaký vliv má na psychiku či rozpoložení hráče to, co se odehrálo na hřišti při zápase s Teplicemi? Nejprve zranění hlavy Petra Jandy a potom ošklivá zlomenina nohy Riste Naumova...

„V případě Risteho jsem byl v ten moment, kdy se to stalo, od něj na hřišti poměrně daleko, takže jsem nebyl takový ten v uvozovkách přímý svědek toho neštěstí. Nicméně jsem věděl, že pro Risteho to bohužel nevypadá dobře, ale snažil jsem se na to moc nemyslet, protože něco takového vás samozřejmě může na hřišti ovlivnit. Já sám jsem ale nad tím během zápasu nepřemýšlel, snažil jsem se to hodit za hlavu. I když známí, kteří na zápase byli nebo se na něj dívali v televizi, mně potom říkali, že ta dvě zranění zápas hodně ovlivnila. Teď máme před sebou zápas se Slováckem, potom s Libercem a tak dále. Musíte na to zkrátka zapomenout a jít dál. Vzájemným soubojům se nevyhnete, protože musíte zabránit určitým situacím, zejména gólovým. Ale je potřeba do toho chodit tak, aby se nic takového nestalo ani vám, ani soupeřům.“

Matej Krajčík před zápasem na Slovácku (mp3 zvuk)

David Hubáček před zápasem na Slovácku (mp3 zvuk)

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články