D-dorost remizoval s Teplicemi | SK Slavia Praha
Více

D-dorost remizoval s Teplicemi

PRAHA - Slávistický D-dorost v prvním jarním utkání remizoval v domácím prostředí s Teplicemi 1:1.

PRAHA - Slávistický D-dorost v prvním jarním utkání remizoval v domácím prostředí s Teplicemi 1:1.

 

V prvním jarním utkání jsme na domácí půdě chtěli soupeři vrátit podzimní prohru, kterou jsme si přivezli z Teplic. Utkání se hrálo za silného větru a ve svižném tempu. Oba týmy hrály velmi aktivně a útoky se střídaly na obou stranách. Naši hráči se snažili předvádět kombinační hru, ale chyběla nám přesná finální přihrávka a zakončení. Za první poločas jsme soupeřovu branku nijak vážněji neohrozili, neboť naše střelecké pokusy šly většinou mimo bránu. Poločas tedy skončil bezbrankovou remízou.

 

V druhé části hry jsme hráli s větrem v zádech a opět se snažili dobývat soupeřovu branku. V době naší největší aktivity však šel do vedení náš soupeř. Ve 49. minutě zahrávali tepličtí rohový kop z levé strany, náš brankář vyboxoval míč jen na okraj pokutového území a v následné skrumáži se nejlépe orientoval teplický záložník Vacula, který poslal svůj tým do vedení – 0:1. S tímto výsledkem jsme se nechtěli smířit, jenže úvodní branka nastartovala našeho soupeře. Dopouštěli jsme se řady nepřesností ve středu hřiště a nemohli se dostat do tempa.

 

Postupně jsme však tuto krizi překonali a opět se dostali do hry. Získávali jsme i mírnou převahu a chtěli za každou cenu otočit vývoj utkání. Vyrovnání jsme se dočkali v 70. minuně, rovněž z rohového kopu, který zahrával z pravé strany Daniel Bady. Prudký centr směřoval do malého pokutového území a za přispění hostujícího brankáře skončil míč v teplické síti – 1:1.

 

S přibývajícím časem jsme chtěli dát ještě vítěznou branku, ale všechny naše střelecké pokusy končily v rukách jinak spolehlivého hostujícího brankáře. Naopak největší šanci utkání neproměnil v samotném závěru náš soupeř, který z brejkové situace a rychlého přechodu do naší otevřené obrany nedokázal trefit ani prázdnou branku. Vzhledem k vývoji utkání a předvedené hře je tato remíza spravedlivá.

 

SK Slavia Praha – FK Teplice 1:1 (0:0)

Branka: 70. Daniel Bady

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Karel Charvát , Stefan Simič, Daniel Bady – Miroslav Verner (75. David Červený), Robert Hrubý, Nikolas Salašovič, Filip Drobílek,- František Liška, Jan Peterka (60. Jan Hannich)

 

J. Neuberg – asistent trenéra a vedoucí mužstva

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články