Béčko uhrálo v Letohradě bod | SK Slavia Praha
Více

Béčko uhrálo v Letohradě bod

V šestém kole ČFL remizovala juniorka na hřišti Letohradu 2:2. Naši fotbalisté dvakrát vedli, soupeř však pokaždé našel gólovou odpověď.
V šestém kole ČFL remizovala juniorka na hřišti Letohradu 2:2. Naši fotbalisté dvakrát vedli, ovšem soupeř pokaždé našel gólovou odpověď.

Již v 5. jsme se radovali z první branky. Herda si všiml nepozornosti domácího gólmana Karla, zkusil štěstí střelou z pětadvaceti metrů a jeho pokus zapadl přesně k pravé tyči. Slávisté se však neradovali dlouho. V 9. totiž Letohrad vyrovnal. Od Kotrby s Kratochvílem se při snaze o odkop míč nešťastně odrazil směrem k naší bráně, kde si ho přebral našlápnutý Aberle a podél Slavíka vyrovnal. Poté se hra trochu uklidnila. Na další vážnější šance si tak diváci museli počkat až do 36. minuty. Nejprve vypálil z osmnácti metrů tvrdě k levé tyči letohradský Lakomý, ovšem Slavík byl včas na místě. O chv9li později jsme se dostali ke slovu my, do brankáře Karla hlavičkoval Bálek. Ve 38. Hottek obral ve středu pole o balón Vacka. Napříč hřištěm našel na hranici pokutového území Slámu, ale ten trefil pouze tyč. Skóre se tak už do přestávky neměnilo.

Ve druhém poločase se i nadále hrál vyrovnaný fotbal. V 61. šli slávisté tři na dva. Bálek nahrál Hottkovi, který postupoval až do šestnáctky, ovšem Karel jeho střelu vyrazil. V 71. jsme se dostali znovu do vedení. Šilhavý z hloubi pole našel na levé straně Herdu. Ten po zemi nacentroval do vápna, kam si už naběhl Kounovský a balón nasměroval do sítě. Ani tentokrát na sebe vyrovnání nenechalo dlouho čekat. V 74. přihrál Aberle Čadovi, pro něhož nebyl problém z deseti metrů zakončit. Čada mohl přidat vzápětí další gól, tentokrát však naše obrana jeho pokus zblokovala. V závěru se ještě obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale vyložené příležitosti si už vypracovat nedokázala.

Jak to viděl náš trenér
„Je škoda, že jsme dvakrát takřka ihned po vstřelení branky inkasovali. Pokud bychom déle udrželi příznivý stav, soupeř by znervózněl a ještě více hru otevřel. Celkově však výkon mužstva hodnotím pozitivně,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„Zápas jsme mohli vyhrát. Dvakrát jsme vedli, ale místo abychom vedení udrželi, tak jsme si nechali dát gól,“ hodnotil utkání Tomáš Šilhavý. „Myslím si, že jsme tu spíš dva body ztratili než jeden získali,“ dodal smutně obránce, jenž je členem reprezentačního výběru do jednadvaceti let. „Začali jsme dobře, Filip Herda nás dostal do vedení, po zaváhání vzadu jsme však vzápětí inkasovali. To se bohužel opakovalo i po naší druhé brance,“ líčil své dojmy krajní bek Karel Kratochvíl. „Hra byla celkem vyrovnaná, i když více šancí jsme si vytvořili my.“

Letohrad – Slavia B 2:2 (1:1)
Branky: 9. Aberle, 74. Čada – 5. Herda, 71. Kounovský
Sestava Letohradu: Karel – Kovanda (67. Čada), Dvořák, David – Ševčík, šedivý, Kroulík, Peřina – Lakomý, Vacek (88. Volejník), Aberle
Sestava Slavie: Slavík – Kratochvíl, Penc, Šilhavý, Novotný – Sláma, Herda, Kotrba, Hottek (89. Lexa) – Bálek ( 77. Táborský), Jirásek ( 61. Kounovský)
ŽK: Karel, Aberle, Lakomý - Penc, Sláma, Kotrba

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články