A dorost vyhrál na jihu Čech, vítězily také další týmy Slavie | SK Slavia Praha
Více

A dorost vyhrál na jihu Čech, vítězily také další týmy Slavie

PRAHA - A-dorost Slavie vyhrál v Hluboké nad Vltavou nad Českými Budějovicemi 2:0, branky dali Duranski a Paprčiak, stejným rozdílem vyhrál i C-dorost, skórovali Růžička a Synek. B-dorost porazil rozdílem třídy Teplice. Fotbalistky vyhrály v Hradci vysoko 7:2
PRAHA - A-dorost Slavie vyhrál v Hluboké nad Vltavou nad Českými Budějovicemi 2:0, branky dali Duranski a Paprčiak, stejným rozdílem vyhrál i C-dorost, skórovali Růžička a Synek. B-dorost porazil rozdílem třídy Teplice.

Víkendové výsledky:

A-dorost
České Budějovice - Slavia 0:2
Branky: Duranski, Paprčiak

 

B-dorost

Slavia - Teplice 3:0 (1:0)

Branky: 41. Šimeček, 70. Petrák, 84. Cousens

Slavia: Hůla – Šimkovský, Přikryl, Podvín, Sudek - Náhlovský (58. Niedermeier), Petrák, Šimeček (86.Šlehofer) - Prošek, Halama (68.Cousens), Tusjak (82. Hofman)

 

Do prvního poločasu jsme nevstoupili moc dobře a po několika individuálních chybách v obranné řadě jsme mohli třikrát inkasovat. Podržel nás brankář Hůla. V průběhu dalších minut jsme se dostávali do šancí i my, největší měl Prošek, který trefil pouze vybíhajícího brankáře hostí. Ve 41. minutě se postavil k rozehrání přímého volného kopu Náhlovský, našel v pokutovém území volného Šimečka a ten hlavou otevřel skóre 1:0. Tento gól ovlivnil celý další průběh zápasu.

 

Ve druhém poločase jsme začali opět chybou Šimkovského, ale pád hostujícího hráče v pokutovém území ocenil hlavní rozhodčí pouze žlutou kartou pro teplického hráče. Naše mužstvo se začalo prosazovat především ve středu pole a v 70. minutě jsme se dostali do vedení 2:0. Krásná individuální akce Tusjaka, který obešel dva protihráče a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Petráka, který dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hned vzápětí měl obrovskou šanci střídající Niedermeier, ale trefil na brankové čáře stojícího obránce. Skóre utkání uzavřel po krásné kolmé přihrávce od Šimečka Cousens, který obešel i brankáře 3:0.

 

„Nezačali jsme utkání moc dobře a nebýt brankáře Hůly, asi bychom se bavili o jiném výsledku. Pak jsme postupně přebrali iniciativu a moc nám pomohla branka do šatny. V kabině jsme si řekli, co je špatně a druhý poločas se blížil mým představám. Dali jsme další dvě branky a mohli přidat i další a soupeř nás kromě standardních situací neohrozil,“hodnotil utkání trenér B-dorostu Jaroslav Peřina.

 

C-dorost
České Budějovice - Slavia 0:2
Branky: Růžička, Synek

Slavia: Hrubeš - Herc,Duga(66 Ďurša),Mac,Novák,Zámečník(41 Šittich),Zmrhal,Bazal,Malcharek(53 Kolmistr),Růžička(69 Hubálek),Synek.

Hned od úvodních minut se hrál zajímavý fotbal, ve kterém jsme byli od začátku lepším týmem, který měl míč víc na kopačkách a lépe kombinoval. Budějovice však do zápasu vstoupily s velkou bojovností a co nejvíce nám výbornou defenzivou chtěli znepříjemnit naše ofenzivní akce. Přesto jsme se dokázali dostat do několika nadějných příležitostí, bohužel jsme ve finální fázi neřešili situace nejlépe. Nicméně jsme v aktivní nátlakové hře založené na rychlých kombinačních akcích pokračovali i dále a výsledkem byla ve 27 min. povedená rychlá kolmá akce po ose Novák-Růžička, která skončila brankou v síti Budějovic po střele Růžičky. Budějovičtí se snažili zahrozit standardními situacemi či rychlými brejky. Naše obrana se však vážnějších chyb vyvarovala. V závěru 1. pol. se však domáci dostali přes naši levou stranu do nebezpečného zakončení, ale brankář Hrubeš nás podržel výborným zákrokem.

 

Do druhého poločasu jsme nevstoupili nejlépe, nemohli jsme se dostat do tempa a Budějovicím trošku vyklidili střed hřiště. Přesto jsme tentokrát my dokázali několikrát zahrozit rychle provedenými protiútoky, které bohužel skončily opět neproměněnými brankovými příležitostmi. Brankář Trnka dokázal svoji kvalitu a domácí tým několikrát podržel. Ve 2. fázi 2. poločasu jsme se opět zlepšili a vytvořili si několik standardních situací. V 63. min. se dokázal po rohu Bazala prosadit v pokutovém území Budějovic útočník Synek a vedli jsme už 0:2. Závěr 2. pol. jsme sehráli výborně a domácí jsme nepustili do žádné vyložené příležitosti. Zcela po zásluze si tak odvážíme naše první 3 jarní body.


Jsem rád, že jsme dokázali vstřelit na hřišti soupeře 2 branky a přitom ani jednou neinkasovat. Navíc se nám podařilo po povedených kombinačních akcích vytvořit si i další střelecké příležitosti. Jsem rád, že Budějovice chtěly hrát fotbal a utkání proběhlo ve velmi sportovním duchu.
M.Jíra.

A-žáci, hrálo se na hřišti ZŠ Mikulova

Slavia - Liberec 3:0

Branky: Souček, Bareš, Batka

 

C-žáci, hrálo se na hřišti ZŠ Mikulova

Slavia - Liberec 8:0

Branky: Souček 2, Písačka, Schulz, Bucha, Krištof, Zajac

 

Fotbalistky:
Hradec - Slavia 2:7
Branky: 66. a 74. Tesková, 7. Divišová, 27. vlastní Bottová, 33. Budošová, 61. Voňková pen., 78. Pincová

Juniorky:
Hradec - Slavia 0:1
Branka: Vlčková


Juniorky Slavie dvě kola před koncem mají náskok tří bodů na Spartu, v posledních dvou zápasech jim stačí získat ctyři body a mají titul !

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články