Sedmé kolo Gambrinus ligy – proti Budějovicím zazářil Dostálek | SK Slavia Praha
Více

Sedmé kolo Gambrinus ligy – proti Budějovicím zazářil Dostálek

Vítězství slávistů v Českých Budějovicích se nerodilo snadno. V prvním poločase byl po necelé půlhodině za faul na Iva Svobodu vyloučen Karel Piták a naše mužstvo muselo čelit dlouhému oslabení. Do přestávky se hrál nepříliš atraktivní fotbal, po obrátce se však úroveň duelu zvedla. Červenobílí se semkli a díky vynikajícímu Richardu Dostálkovi rozhodli utkání. Záložník, který v sobotu navlékl kapitánskou pásku, se za Semanova záda trefil třikrát! Jihočeši pouze snížili Vozábalovou brankou na 1:3. „Ríša dnes předvedl parádní výkon okořeněný třemi góly. Sehráli jsme však výborný zápas i jako tým,“ pochvaloval si trenér Miroslav Beránek.
Vítězství slávistů v Českých Budějovicích se nerodilo snadno. V prvním poločase byl po necelé půlhodině za faul na Iva Svobodu vyloučen Karel Piták a naše mužstvo muselo čelit dlouhému oslabení. Do přestávky se hrál nepříliš atraktivní fotbal, po obrátce se však úroveň duelu zvedla. Červenobílí se semkli a díky vynikajícímu Richardu Dostálkovi rozhodli utkání. Záložník, který v sobotu navlékl kapitánskou pásku, se za Semanova záda trefil třikrát! Jihočeši pouze snížili Vozábalovou brankou na 1:3. „Ríša dnes předvedl parádní výkon okořeněný třemi góly. Sehráli jsme však výborný zápas i jako tým,“ pochvaloval si trenér Miroslav Beránek. „Chtěli jsme zvítězit v deseti, za druhou půlku jsme si body zasloužili,“ pokračoval. Domácí kouč pochopitelně spokojen nebyl. „Dostat doma tolik branek není samozřejmě dobrá vizitka. Neměli jsme inkasovat potřetí, za stavu 0:2 jsme se mohli ještě zvednout,“ uvedl Pavel Tobiáš.

Štěpán Vachoušek se domníval, že za naším vítězstvím stojí vnitřní síla mužstva. „Po vyloučení jsme začali dobře bránit, podnikali rychlé protiútoky a dali dva góly z brejků. Každopádně jsme byli lepší než v úvodu,“ zamyslel se. „Co mě napadlo, když jsem šli do deseti? Že tady nesmíme prohrát. Ale za stavu 1:0 už jsem byl přesvědčen, že uspějeme. Ríša prostě rozhodl,“ usmíval se útočník. Smutným hrdinou se stal Karel Piták. „Po našem rohu domácí odkopli, Svoboda se na půlce dostal mezi mě a Lukáše Doška. Zasáhl jsem ho, karta byla spravedlivá,“ nevytáčel se mladý středopolař. „Byl jsem hrozně naštvaný, ale postupem času to ze mě vyprchalo. Teď můžu jen doufat, že dostanu podmínku a zahraju si ligu proti Spartě,“ dodal.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články