V sobotu v Edenu s Teplicemi (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v Edenu s Teplicemi (mp3)

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V sobotu 13. března mají fotbalisté Slavie na programu zápas 19. kola Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede současný lídr ligové tabulky - FK Teplice. Zápas začíná v 18:20 hodin.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V sobotu 13. března mají fotbalisté Slavie na programu zápas 19. kola Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede současný lídr ligové tabulky - FK Teplice. Zápas začíná v 18:20 hodin.

„Stále máme ztrátu na špičku tabulky, proto musíme proti Teplicím naplno bodovat a tím dát dvěma jarním výhrám patřičný význam. Věřím, že proti vedoucímu týmu ligy nás přijde podpořit hodně našich diváků, kteří nás poženou za vítězstvím,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Na marodce zůstávají Adam Hloušek, Jaroslav Černý, Josef Kaufman, Petr Mareš a Jan Hošek. Petr Janda, který kvůli naraženému kolenu nedohrál zápas s Českými Budějovicemi, je naopak v pořádku.

Stanislav Vlček odehrál v předchozím zápase s Českými Budějovicemi svůj čtyřstý ligový zápas, v sobotu tedy může načít další stovku. „Ta čtyřstovka je sama o sobě dost vysoké číslo. A mně momentálně nic jiného nezajímá než porazit v sobotním zápase Teplice a přiblížit se špičce tabulky,“ uvedl Stanislav V l č e k.

Očekáváte v sobotu jiný průběh zápasu než v utkáních s Českými Budějovicemi nebo s Bohemians Praha?

„Přijede k nám jeden ze soupeřů, kteří jsou na špičce tabulky. Věřím, že nás přijdou povzbudit fanoušci a doufám, že na tu dvouzápasovou jarní vítěznou šňůru navážeme a přidáme k ní další tři body.“

Kromě týmových úspěchů jako Liga mistrů nebo mistrovský titul jste si doposud ve vaší kariéře připsal i řadu individuálních úspěchů – čtyři sta startů v lize, sto ligových gólů... Jaký cíl máte před sebou teď?

„Je pravda, že něco tam za mnou zůstalo. Ale já bych přece jen si chtěl převzít pohár pro mistra ligy osobně, před dvěma lety jsem měl v podstatě půltitul a to není nikdy úplně ono. Takže další novou velkou motivací je pokusit se udělat se Slavií další titul.“

Jak se udržujete v kondici, abyste celých devadesát minut mohl zatápět mladším obráncům z řad soupeřů?

„Přál bych vám vidět ta rána po zápasech, je to čím dál horší. Naštěstí teď jsem nebyl prakticky zraněný, takže jsem ty dva měsíce zimní přípravy mohl absolvovat naplno. Co se týká fyzické kondice, tak se opravdu cítím dobře. A zranění, to musím raději zaklepat, ta se mi zatím vyhýbají. A když ještě nějakým způsobem funguje životospráva, tak i v těchto letech se devadesát minut na hřišti vydržet dá, takovým příkladem je určitě Pavel Nedvěd. Je to jen o vůli, musíte prostě chtít.“

Obránce Milan Kopic věří, že pro Slavii bude velkou výhodou v sobotním zápase právě domácí prostředí. „Čekají nás Teplice, které mají vyváženou obranu i útočnou fázi. Bude to hodně těžký zápas, ale já si myslím, že doma máme velkou sílu, věřím, že vyhrajeme,“ uvedl Milan  K o p i c.

Jak eliminovat teplický útok v čele s vysokým Liborem Doškem?

„Určitě mu nedat prostor v šestnáctce, tam je hodně nebezpečný, už jenom tou svojí výškou. Druhý teplický útočník je zase rychlý a hbitý, takže se dobře doplňují. Určitě si to budeme muset pohlídat a nepustit je do šancí.“

Stanislav Vlček před zápasem s Teplicemi (mp3 zvuk)

Milan Kopic před zápasem s Teplicemi (mp3 zvuk)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články