Los domácího poháru se opakovat nebude | SK Slavia Praha
Více

Los domácího poháru se opakovat nebude

PRAHA - Odvolací a revizní komise fotbalového svazu zamítla odvolání Slavie i Sparty proti losu Ondrášovka Cupu. Červenobílí tak nastoupí v jarním pohárovém čtvrtfinále proti svému městskému rivalovi.
PRAHA - Odvolací a revizní komise fotbalového svazu zamítla odvolání Slavie i Sparty proti losu Ondrášovka Cupu. Červenobílí tak nastoupí v jarním pohárovém čtvrtfinále proti svému městskému rivalovi. Slavia i Sparta argumentovaly tím, že měly být na základě směrnic nasazeny. Svaz to ale před losováním odmítl a odvolací komise ve středu jeho rozhodnutí potvrdila.

Slavia i Sparta vyjádřily nesouhlas počátkem prosince už před losem i okamžitě po losování. V rozpisu soutěží se totiž uvádí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž osm klubů je nasazených podle úrovně a umístění v této soutěži.

Komise ale usoudila, že právní výklad se spíše přiklání k tomu, že kvůli jedné sporné předložce se nelze domnívat, že nasazovat se bude i v další fázi soutěže. „Podle našeho názoru formulace patřila pouze pro osmifinále, v další fázi soutěže se už nasazovat nemá,“ oznámil předseda komise Ondřej Lněnička.

Na rozlosování se tedy nic nemění. Slavii čekají během třinácti dnů tři souboje se Spartou. Zápasy Ondrášovka Cupu se hrají podle rozpisu 31. března v Synot Tip Areně v Edenu a 7. dubna na Letné, utkání 24. kola Gambrinus ligy by se mělo hrát v pondělí 12. dubna na Letné.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články