Béčko si poradilo s Hradcem | SK Slavia Praha
Více

Béčko si poradilo s Hradcem

V pátém kole ČFL navázala naše juniorka na úspěšný výsledek proti Sibřině a porazila rezervu Hradce Králové 3:0<! - konec ->.
V pátém kole ČFL navázala naše juniorka na úspěšný výsledek proti Sibřině a porazila rezervu Hradce Králové 3:0.

V prvním poločase byl o něco lepší Hradec. Ve 20. vystřelil z dvaceti metrů Berendl, našemu gólmanovi se podařilo vyrazit nejdříve jeho tečovaný pokus, následně i dorážku Mergance. Ve 24. zahrozil opět východočeský Berendl. Obešel si dva beky, ale branku minul. Slávisté si mnoho šancí nevytvořili a spoléhali spíše na standardní situace. To se vyplatilo v 35. minutě. K rohovému praporku se postavil Hottek a centrem našel Kratochvíla, který dal svou první branku v letošní sezóně.

Ve druhé půli hosté i nadále zkoušeli štěstí z dálky. Například v 59. vypálil tvrdě z hranice pokutového území hradecký kapitán Maník. Kozáčikovi míč sice vypadl z ruky, ale slovenský brankář dorážejícího Berendla vychytal a svou chybu napravil. V 65. dopadl stejně jeho spoluhráč Maník. O minutu později měl možnost dát za pravdu známému pořekadlu „nedáš, dostaneš“ Hottek. Nahrávky od Bálka však nevyužil, mířil pouze do soupeřova gólmana Svobody. V 68. se již slávisté druhého gólu dočkali. Po úniku Kučery po pravé straně poslal míč za Svobodova záda střídající Bálek, jenž byl na hřišti od 46. minuty. Hra se poté uklidnila, přesto červenobílí přidali třetí branku. Rohový kop tentokrát rozehrával Kuchař a podobně jako před ním Hottek, i on našel hlavu pravého obránce Kratochvíla, který nasměroval balón do sítě. Hradec mohl výsledek alespoň zkorigovat v nastaveném čase Eiesem, ovšem to by v brance nesměl stát vynikající Matúš Kozáčik.

Jak to viděl náš trenér
„Musím vzpomenout slova trenéra Pospíchala o tom, že fotbal nemá logiku. V úvodu sezóny jsme hráli dobře a prohrávali. Nyní vítězíme, přestože není naše hra tak kvalitní. Rozhodly dvě standardní situace a mimořádný výkon brankáře Kozáčíka,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„O každém utkání, které skončí 3:0, se mluví hezky. Mužstvo se po třech porážkách nenacházelo v dobré situaci, a proto jsem rád, že jsme v obou zápasech tento týden dokázali naplno bodovat. Navíc jsme neobdrželi ani jedinou branku,” neskrýval spokojenost zkušený Jan Suchopárek. Jeho kolega z obrany Tomáš Šilhavý zápas tak jednoznačně neviděl. „Výkon z naší strany nebyl úplně povedený,” tvrdil talentovaný zadák. „Umíme zahrát mnohem líp. Rozhodly však standarní situace. Kdybychom z nich dali gól v každém střetnutí, výsledky by byly lepší,” shodl se s trenérem.

Slavia B – Hradec Králové B 3:0 (1:0)
Branky: 35. a 86. Kratochvíl, 68. Bálek
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Šilhavý, Suchopárek, Martin Zachariáš – Kuchař, Dubský (68. Herda), Kotrba, Hottek – Jirásek (46. Bálek), Kučera (87. Kounovský)
Sestava Hradce Králové: Svoboda – Syrovátka, Rejnyš, Rolko, Syrůřek – Kaplan, Maník, Obermajer (72. Poděbradský), Merganc – Šorfa (72. Eies), Berendl
ŽK: Suchopárek, Kučera – Syrůček, Maník
Diváků: 140

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články