Knížka Červenobílá bojová síla! | SK Slavia Praha
Více

Knížka Červenobílá bojová síla!

V prodeji v Edenu i v knihkupectvích
EDEN – Pořiďte si novou unikátní knížku o Slavii. Publikace se příznačně jmenuje Červenobílá bojová síla.

Knížka je v prodeji ve vybraných knihkupectvích. Zakoupit si ji ale můžete také v Edenu - na recepci Slavie, v předprodeji vstupenek a ve FANzone. Knížku Červenobílá bojová síla vydalo nakladatelství MAC. Tato publikace, která čítá 200 stran, stojí 399 korun.

Knížka je tematicky rozdělena do tří částí. Prvních devadesát stránek je věnováno sezoně 2007/2008, kterou slávisté přezdívají Sezonou snů. Každý soutěžní zápas v této sezoně (Liga mistrů UEFA, Pohár UEFA, I. Gambrinus liga) je vždy viděn očima jednoho z hráčů nebo členů realizačního týmu či očima fanouška.

Jedinečné vzpomínky dokreslují barevné snímky klubového fotografa Martina Malého. Nechybí ani připomenutí sezony 1995/1996, představení Edenu, slávistické děkovačky nebo Fanklubu Slavie. V pasáži Mé srdce bije pro Slavii jsou zpovědi známých osobností a lidí, kteří svůj život spojili se Slavií – Jarmila Bicanová, Miroslav Ondříček, Tomáš Rosen a další. To vše je obsaženo v první kapitole s názvem Na hřišti i v našich srdcích vyhrává.

Fanoušci také ocení pohled do slávistické historie. Druhá část věnovaná tomuto tématu se jmenuje Slávistické století 1892 až 1992 a je doplněna řadou unikátních archivních fotografiií.

Třetí část se jmenuje Bican, Puč a Plánička z nebe se dívají... Autor v ní sestavil přehled fotbalových osobností slávistické historie, kdy začíná abecedně svůj výčet u Jana Andrejkoviče a končí u Ladislava Ženíška. Nechybí pochopitelně ani slavné tváře nové éry, tento seznam otevírá Radek Bejbl a uzavírá Stanislav Vlček.

„Samostatnou podkapitolou je přehled veškerých derby Slavie se Spartou, odehraných od roku 1993 do roku 2008,“ doplnil autor knihy Aleš Pivoda.

„Součástí knihy je i rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem, zmíněny jsou také úspěchy slávistické juniorky, mládeže a týmu žen. Čtenáři najdou v knize řadu vyznání osobností politického, kulturního i veřejného života, které se hlásí ke Slavii jako její příznivci. Publikace obsahuje i shrnutí historie a činnosti Odboru přátel a slávistického Fanklubu. Samostatnou pasáž napsali a fotografiemi doprovodili slávističtí Ultras,“ dodal Aleš Pivoda.

Knihu si lze zakoupit i přes internet na adrese http://knihy.vydavatelstvimac.cz

Ukázka z knížky: Vzpomínka Mateje Krajčíka na zápas Slavie se Žilinou (8. srpna 2007)

 

„Vidím to jako dnes. Došlo na penaltový rozstřel. Šel jsem kopat jako čtvrtý. My jsme měli vnitřní cíl – postup do Ligy mistrů. Kdybychom přes Žilinu nepřešli, bylo by to špatné. Nejen pro nás, pro mužstvo, ale pro celý klub. Daleko těžší zápas jsme hráli v Žilině, tam jsme ještě nebyli sehraní. Ale doma už jsme byli lepší, už jsme hráli svou hru, na jakou jsme byli za éry trenéra Jarolíma zvyklí. Předváděli jsme dobrý fotbal, jen jsme neproměnili docela dobré šance. Žilina se soustředila na defenzivu, aby nedostala gól. Pravda, v prodloužení už moc sil nezbývalo, už se to jen dohrávalo. A čekalo se na loterii. Na penalty. Vaňous při nich uplatnil svoje dlouholeté zkušenosti. Když došlo na mě, zavřel jsem oči a narval jsem to doprostřed branky. Pak Standa Vlček v šesté sérii rozhodl a byli jsme tam – ve třetím předkole. Paráda!“

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články