V neděli v Edenu se Zlínem (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Edenu se Zlínem (mp3)

EDEN - V neděli 22. března přivítá Slavia v Edenu soupeře ze Zlína. Výkop je v 16 hodin. V utkání 21. kola Gambrinus ligy na sebe narazí soupeři z opačného konce tabulky – První Slavia (47 bodů) a poslední Zlín (12 bodů).

EDEN - V neděli 22. března přivítá Slavia v Edenu soupeře ze Zlína. Výkop je v 16 hodin. V utkání 21. kola Gambrinus ligy na sebe narazí soupeři z opačného konce tabulky – První Slavia (47 bodů) a poslední Zlín (12 bodů).

„Nic takového ještě zápas nerozhodlo. Zlín sem přijede s tím, že nemá co ztratit, nečeká se od něj bodový zisk. Navíc má díky boji o záchranu velkou motivaci. Na místě je maximální soustředění,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím.

„Musíme být dostatečně důrazní a agresivní v soubojích o míč i v koncovce. Neměla by nám chybět střelba ze střední vzdálenosti a dobře zahrávané standardky. Typy hráčů na zakončení určitě máme, věřím, že se budou chtít ukázat. Navíc nás určitě za vítězstvím poženou i naši fanoušci,“ dodal trenér s tím, že taktická příprava na Zlín se od ostatních zápasů nijak neliší.

„Hru soupeře jsme samozřejmě studovali, na tréninku jsme nacvičovali takové herní činnosti, které by nás měly dovést k úspěchu. Pevně věřím, že diváci budou i v neděli odcházet z Edenu spokojeni,“ uzavřel slávistický kouč.

Na marodce zůstávají dlouhodobě zranění. Naopak už na ní nejsou Petr Trapp ani František Dřížďal, který začal na začátku týdne trénovat s týmem. Natažený stehenní sval ale trápí Zdeňka Šenkeříka.

„Zlín je sice poslední, ale o to více může hrát bez zábran a půjde do toho s tím, že chce urvat body. Ale my něco takového nemůžeme vůbec připustit. Hned od začátku musíme jít tvrdě za vítězstvím a pokusít se co nejdříve vstřelit gól. Věřím, že nám jako vždy pomohou naši fanoušci,“ nabádá obránce Marek  S u ch ý.

S jakou taktikou očekáváte, že Zlín do Edenu přijede? Soupeři sem většinou jezdí spíše s tím, že nechtějí inkasovat...

„Nějakou tu sezonu jsme už na to zvyklí, ale zase bych tady vyzdvihl to, že v Edenu je to něco úplně jiného než když jsme takové zápasy hrávali na Strahově. Podobné zápasy jsme dříve i ztráceli. Ale díky Edenu a fanouškům i taková utkání dokážeme zvládnout, což se v této sezoně několikrát potvrdilo.“

Na druhou stranu bylo to právě na Strahově, kde jste na podzim 2007 Zlín porazili 7:1...

„To máte pravdu, to byl ten podzim, kdy jsme hráli Ligu mistrů, takže si na něj vzpomínám moc dobře. Tehdy na Strahově nám to opravdu vyšlo, mimořádně se nám vydařila první půle, kdy jsme vedli už 5:0. Určitě bychom se nezlobili, kdyby se nám něco podobného podařilo i teď. Ale i když dáme jeden gól a získáme tři body a navíc divákům předvedeme dobrý fotbal, tak budeme také určitě spokojeni.“

Na jaře jste místo stopera vyměnil za defenzivního záložníka. Který post je vám bližší?

„Tak záloha je mi určitě bližší než pravý obránce, kterého jsem si také vyzkoušel v prvním jarním zápase. Ale tam to bylo samozřejmě způsobeno tím, že kvůli zdravotním problémům nemohl hrát Peter Grajciar, tak jsem za něj zaskočil. Ale i v záloze jsme měli nějaká zranění. Já sleduji pečlivě všechny pokyny trenéra, které udílí jak záloze tak středním obráncům, protože součinnost mezi těmito řadami a komunikace je velmi důležitá. Jsem tak lépe připraven na různé varianty, ať už potom nastoupím kdekoliv. V jarních zápasech se mi na postu defenzivního záložníka hrálo docela dobře. Měl jsem od trenéra pokyny, abych držel střed, rozehrával balony a vyhrával souboje. Ale samozřejmě bych se rád zase někdy vrátil dozadu.“

David  H u b á č e k  přišel do Slavie právě ze Zlína. „Před Slavií jsem působil jen ve Zlíně, vyrůstal jsem tam, poprvé jsem tam nakoukl do první ligy, takže vzpomínky jsou jenom dobré. Určitě jim nepřeju nic zlého a sestup už vůbec ne,“ říká David Hubáček, který zároveň jedním dechem dodává, že v neděli ale musí vyhrát domácí.

Ve Zlíně jste vstřelil dvě branky, ve Slavii jste v lize ještě neskóroval. Nemrzí vás to?

„Nejsem žádný střelec, takže jestli dám někdy branku, tak budu samozřejmě rád, ale že by mě to nějak stresovalo, to určitě ne. Na druhou stranu mě potěší, když se mi podaří dobře někomu před branku nacentrovat.“

Naposledy doma se Zlínem Slavia vyhrála 7:1. Mohlo by i v neděli padnout tolik branek?

„Veřím, že nějaké branky dáme, ale hlavní bude zvítězit. Samozřejmě čím více branek nastřílíme, tím více diváky pobavíme a o to jde. Na druhou stranu Zlín hraje o bytí a nebytí v Gambrinus lize, budou mít velkou motivaci pro zisk bodů udělat maximum.“

Na jaře nastupujete na nezvyklém postu pravého obránce. Jak se vám tam hraje?

„Je to spíše vynucená změna, ale už jsem tam několikrát dříve hrál, takže s tím nemám problém. Požadavky jsou stejné jako na levé straně, pouze to má člověk přes nohu, jinak je to to samé.“

Poslední vzájemný ligový duel se odehrál 22. září 2008. Slavia ve Zlíně vyhrála 3:0. Dvakrát se trefil Tijani Belaid, třetí gól obstaral Goce Toleski.

Marek Suchý před utkáním se Zlínem (mp3 zvuk)

 

David Hubáček před utkáním se Zlínem (mp3 zvuk)

 

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články