Dorostenci na Strahově vyválčili body s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci na Strahově vyválčili body s Plzní

PRAHA/STRAHOV - Starší A - dorost konečně zabral naplno a na poslední chvíli získal vítězství. Mladší C - dorost vydřel remízu.
Slavia „A“ dorost – FC Viktoria Plzeň 3:2 (1:1), 14. 3. 2009, mistrovské utkání na Strahově
Branky:
17. Přeučil, 63. Zahálka, 90+2. Štefan
Slavia: Valeš – Procházka, Komínek, Kolařík, Palko (75. Novák) – Přeučil (82. Kubašiak), Hanousek, Vaněk, Zahálka – Balcar, Vyhnal (75. Štefan)

K prvnímu domácímu mistrovskému utkání přijela na Strahov plzeňská Viktoria. Soupeř byl na naše mužstvo velmi dobře připraven a v první části utkání  mu mnoho nedovolil. Velmi kvalitní bránění a rychlý přechod do protiútoku byly zbraně, které platily na naše hráče. Přesto jsme si vytvořili dvě šance a pozoruhodná byla zvláště ta druhá. Míč putoval od Balcara přes Vyhnala až k Přeučilovi, který v 17. minutě utkání ve své šanci nezaváhal. Přes toto vedení slávisté vytrvale nenacházeli cestu za plzeňskou obranu a byli to naopak hosté, kteří zlobili a nakonec se jim jejich snaha vyplatila. Ve 30. minutě zahrávali hosté roh, Palko špatně zasáhl míč, Procházka nedůrazně odkopl a hosté Matasem vyrovnali. Tak skončil i první poločas.

Do druhého vstoupili slávisté lépe a svou kombinační hrou začali soupeře přehrávat.V 63. minutě založil akci Balcar, Přeučil nacentroval na zadní tyč a Zahálka hlavou přes celou branku dostal naše mužstvo do vedení. Hned v následujícím útoku měl velkou šanci Vaněk, ale svou nerozhodností a nepřesností akci špatně zakončil. Od této minuty začali hosté vysouvat svůj presink a naše mužstvo se začalo dostávat do brejkových situací. Bohužel ani jednu nedokázalo zúročit a tak přišel trest. Trest v podobě vyrovnávací branky, když jsme propadli na levé straně, následoval centr, který minul Komínek a Procházka a volný plzeňský hráč zakončil přesně - 2:2. V tu chvíli by na naše mužstvo nevsadil nikdo ani cent, protože branka padla v 90. minutě. Jenže Vaněk rychle rozehrál, míč se dostal k Balcarovi, který přihrál Štefanovi a ten nadvakrát propasíroval míč do sítě a strhl tak vítězství na naši stranu.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Dnes se mi mluví lépe, získali jsme tři body, ale byly to nervy. Především ve druhém poločase jsme odehráli dobrou partii a tři body jsme si zasloužili. Jen ten závěr jsme zbytečně zdramatizovali a svojí netaktickou hrou jsme dovolili soupeři srovnat. Ještě že hráči mají charakter, nevzdali to a dokázali skóre posunout na naši stranu. Jsem i rád, že se do mužstva vrátil Vyhnal s Palkem a mužstvu pomohli, stejně tak jako výtečným výkonem pomohl mužstvu Balcar.“


Slavia „C“ dorost - FC Viktoria Plzeň „C“ 1:1 (0:1)
Branky:
70. Vladimír Halama
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Lukáš Šlehofer, Ladislav Brůžek, (77´ Vojtěch Šebek), Jakub Sudek – Adam Hofman (73´ Jakub Hejret), Jan Mikula, Jan Jílek (64´ Marek Náhlovský), David Smolák (53´ Jakub Goiš) - Daniel Veselý, Vladimír Halama.

Poprvé jsme nastoupili na přírodní trávě na Strahově. Chtěli jsme navázat na úspěšný výsledek z minulého zápasu a předvést zlepšenou hru. Jenže přechod z umělé trávy na přírodní nám moc nesvědčil. Soupeř nás od začátku utkání, vyjma prvních pěti minut, doslova přehrával po všech stránkách. Zaskočil nás aktivním presinkem už na naší polovině a nedokázali jsme si poradit s jeho rozestavením. Zároveň nás předčil v důrazu a převyšoval v osobních soubojích. Doslova jsme si koledovali o branku, která přišla s naším přispěním ve 29. minutě. Hrubá chyba v defenzivní činnosti, následné podklouznutí levého krajního obránce a prohrávali jsme 0:1. Během prvního poločasu jsme soupeře ohrozili pouze třemi střelami z „bezpečné“ vzdálenosti, které však nemohly branku soupeře ohrozit. V závěru poločasu nám svitla naděje, když se v pokutovém území dostal k zakončení Mikula, ale mířil nepřesně. Do šaten jsme tedy odcházeli za nepříznivého stavu.

Ve druhém poločase jsme po důrazné domluvě čekali obrat hry, avšak opak byl pravdou. Mírně jsme se zlepšili, zejména v důrazu, avšak soupeř pokračoval ve své aktivní hře. My jsme se jej pokoušeli ohrozit alespoň rychlými protiútoky. Většinou jsme však ztroskotali na nepřesných přihrávkách v přechodové fázi. Přesto jsme se dočkali vyrovnání. V 70. minutě chyboval náš soupeř, když Halama vystihl „malou domů“ a v koncovce nezaváhal, 1:1! Tato branka nás trochu postavila na nohy a vzápětí jsme mohli jít do vedení. Z rychlého protiútoku se dostal do brejku opět Halama, který tísněn obráncem obstřelil brankáře a bohužel i těsně branku. Od vyrovnávací branky se hra značně vyrovnala a přispěli k tomu i střídající hráči. Vítězné branky jsme se však nedočkali a nakonec jsme byli rádi i za remízu. Vzhledem k vývoji utkání a předvedené hře jsme si ani vyhrát nezasloužili! Opět se ukázalo, že je potřeba bojovat v každém utkání a žádné vítězství nepřijde samo.

Vedoucí mužstva – Jiří Neuberg

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články