Pekhart odmítl sólem remízu! | SK Slavia Praha
Více

Pekhart odmítl sólem remízu!

JABLONEC – V mlze a dešti se Slavia na jablonecké Střelnici utkala s domácími fotbalisty a zápas to byl o poznání těžší, než ten v Edenu. Střelce obou domácích gólů Tomáše Necida ale nakonec dokázali zastoupit další útočníci a Slavia si tak odváží všechny tři body.

JABLONEC – V mlze a dešti se Slavia na jablonecké Střelnici utkala s domácími fotbalisty a zápas to byl o poznání těžší, než ten v Edenu. Střelce obou domácích gólů Tomáše Necida ale nakonec dokázali zastoupit další útočníci a Slavia si tak odváží všechny tři body.

Jablonec se v první půli prezentoval aktivní rychlou hrou a nepříjemným napadáním na naší polovině, přesto se Slavia dostala jako první k nebezpečné šanci. Belaid si v sedmé minutě přihrál s Petrem Jandou, míč se k němu vrátil a tečovaná střela našeho záložníka skončila těsně nad brankou.

Nadále pokračovala tvrdá a důrazná hra. Ve 24. minutě pálil z hranice vápna tvrdě jablonecký Valenta, Vaniak si s jeho střelou ale poradil. O dvě minuty později tečoval Lafata jen těsně vedle pokus Hamouze, jablonecký útočník stál ale v ofsajdu.

Ve 41. minutě se ale prosadili slávisté. Černý našel krásnou kolmicí rozběhnutého Šventa, ten nacentroval míč do vápna a Pavlu Fořtovi už nezbývalo nic jiného, než zblízka překonat gólmana Zicha.

Po pauze jako první zahrozili domácí, v 53. minutě dokonce dostali míč až do brány, akci ale naštěstí předcházelo ofsajdové postavení hned dvou útočníků. Na druhé straně centroval z levé strany Švento, volný Fořt ale ve vápně podklouzl a míč jej přeletěl.

Poté Jablonec zcela převzal otěže zápasu a vyrovnání se dočkal v 59. minutě. Naši obránci nedokázali odhlavičkovat míč od Vaniakovy branky, ten se nakonec dostal k Lafatovi a bývalý reprezentační útočník zavěsil míč pod břevno.

Hned z protiútoku mohla jít Slavia do vedení, Fořt ale v téměř stoprocentní šanci netrefil a to bylo na dlouhou dobu vše. Naopak křižná střela Lafaty ze 67. minuty měla vskutku gólové parametry, podobně jako střela Loučky o minutu později.

V dalším průběhu utkání stojí za zmínku snad jen dalekonosná střela Grajciara, která mířila těsně vedle jablonecké branky. Už to vypadalo, že utkání skončí remízou, tři minuty před koncem ale proběhl mezi dvěma obránci Tomáš Pekhart, zasprintoval s míčem přes půl hřiště a střelou po zemi překonal brankáře Zicha.

Slavia si tak po čtyřech remízách připsala vítězství na půdě soupeře, Jablonec porazila 2:1.

Zápas to byl těžký, nakonec pro nás se šťastným koncem. My měli z venku špatnou bilanci, věděli jsme o tom, chtěli jsme ji samozřejmě změnit,“ komentoval utkání Karel Jarolím.

Hráli jsme sice jen na jednoho útočníka, v prvním poločase to vycházelo, druhý poločas jsme se ale nemohli dostat pořádně ke kombinaci, zkazili jsme dost míčů, dostávali jsme se pod tlak, nebyli jsme důrazní. Ale mrzelo by nás, kdybychom z Jablonce odjížděli bez tří bodů,“ doplnil náš trenér.

„Jsem rád, že se útočníci střelecky probudili v pravý čas, Tomáš Pekhart prokázal nejenom střelecké, ale i běžecké schopnosti, řítil se to do toho doslova jako tank," usmál se na závěr svého hodnocení.

„Hráči se nemají za co stydět. Samozřejmě nás prohra mrzí, hlavně druhý gól. Takovou situaci musí hráči v 87. minutě řešit i za cenu červené karty. Na druhou stranu jsme hráli proti Slavii, vedoucímu týmu ligy. A hráli jsme ofenzivně, postavili jsme se Slavii jako rovný rovnému,“ řekl po utkání trenér Jablonce František Komňacký.

FK Baumit Jablonec – SK Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky: 59. Lafata - 41. Fořt, 87. Pekhart
Jablonec: Zich – Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz – Haurdič (85. Michálek), Valenta (82. P. Černý), Loučka, Hloušek, Klapka - Lafata
Slavia: Vaniak - Hubáček, Brabec, Hošek, Švento – Janda (71. Grajciar), Jarolím (70. Ivana), Trapp, Belaid, Černý – Fořt (82. Pekhart)
ŽK: Loučka, Pavlík, Kučera - Hošek
Diváci: 4 106


Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články