Ze Strahova odvezl Písek tři body | SK Slavia Praha
Více

Ze Strahova odvezl Písek tři body

STRAHOV – V prvním jarním utkání přivítalo naše béčko na Strahově ambiciózního soupeře – FC Písek, který v zimní přestávce výrazně posílil svůj kádr, v rušném utkání nakonec odvezl tři body soupeř.
STRAHOV – V prvním jarním utkání přivítalo naše béčko na Strahově ambiciózního soupeře – FC Písek, který v zimní přestávce výrazně posílil svůj kádr, po rušném utkání nakonec odvezl tři body soupeř.

Slávisté se v prvním poločase prezentovali kompaktním výkonem, ve 32. minutě se ujali vedení, Diviš rozehrál od branky na Kovaříka, ten potáhl míč po pravé straně, našel Jablonského a jeho centr proměnil Zelinka ve vedoucí branku.

Hosté bohužel dokázali po třech minutách vyrovnat, z přísně nařízeného přímého kopu z dvaceti dvou metrů namířil na branku Pravda, míč se před Divišem snažil tečovat jeden z hráčů soupeře, nakonec ale míč propadl až do sítě.

V závěru poločasu si červenobílí vypracovali další šanci, po rohovém kopu Kovaříka hlavičkoval z dobré pozice ve vápně nad Starý.

Po přestávce měl práci brankář Samoel, který vytáhl povedenou střelu Zelinky dva metry za hranicí vápna, v 56. minutě stáhl Pivoňka pronikajícího Zelinku za ruku ve vápně, rozhodčí Mudra ale zákrok jako penaltový neposoudil.

Hosté šli v 60.minutě do vedení, před Divišem se prosadil po centru z pravé strany Polodna. Také Slavia mohla rychle vyrovnat, ale Kubiš vyhlavičkoval Tafatovu hlavičku zpod břevna na brankové čáře.

Slávisté v závěru usilovali o vyrovnání, ale do vyložené šance se přes pozorně bránícího soupeře nedostali. I přes velice kvalitní výkon nakonec všechny body patří hostům z jihu Čech.

"Těžko se mi utkání hodnotí, byl to jeden z našich nejlepších výkonů na Strahově, ale body nemáme žádné. Připravovali jsme se na obranu standardek, pak jsme z nich ale dostali dvě branky. Myslím si, že i Jakub Diviš situaci trochu podcenil. Soupeře jsme do žádných dalších šancí nepustili, naopak jsme měli další tři dobré příležitosti skórovat," mrzelo po zápase trenéra Miroslava Janů.

Slavia B – FC Písek 1:2 (1:1)
Branky: 32. Zelinka – 35. Pravda, 58. Polodna
Slavia B: Diviš – Held, Studík, Starý, Jablonský – Koreš (78. Zahálka), Javorek, Černý, Kovařík – Tafat, Zelinka (64. P. Hošek)
Písek: Samoel – Pravda, Pastyrik, Pivoňka, Peroutka – Kubiš, Kosobud, Skopalík, Hrbáč (64. Malý) – Jendruščák (90. Komárek), Polodna (77. Linhart)
Rozhodčí: Mudra
Diváci: 147

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články