Výhra přišla v závěrečných minutách | SK Slavia Praha
Více

Výhra přišla v závěrečných minutách

STRAHOV - V prvním přípravném utkání po návratu ze soustředění v Dubaji porazila Slavia celek Nitry 2:0. Zápas sehraný na Strahově navštívilo přibližně 700 fanoušků, kteří viděli několik slibných šancí, branek se ale dočkali až v samotném závěru utkání. Do sestavy Slavie zasáhl ve středečním utkání Denis Romanovs...
STRAHOV - V prvním přípravném utkání po návratu ze soustředění v Dubaji porazila Slavia celek Nitry 2:0. Zápas sehraný na Strahově navštívilo přibližně 700 fanoušků, kteří viděli několik slibných šancí, branek se ale dočkali až v samotném závěru utkání.

Do sestavy Slavie zasáhl ve středečním utkání Deniss Romanovs, lotyšský gólman je ve Slavii na testech z týmu Dinama Bukurešť.

V prvním poločase se do první vážnejší šance dostal Aleš Besta, ze záklonu ale poslal svoji hlavičku jen do břevna.

Besta byl i u největší šance Slavie první půle. Ve 38. minutě se dostal za obranu po dlouhém centru kapitána Ericha Brabce. Besta se poté pokusil přehodit vyběhnutého brankáře Nitry Hrošša, ten ale stačil rukama vyrazit míč nad břevno.

Ve druhém poločase se jako první z gólmanů předvedl Denis Romanovs, který stačil levou rukou vytěsnit povedenou střelu Semeníka.

Do šancí se poté dostávala Slavia opakovaně, jen zakončení nebylo přesné. Tlak ale slávisté nakonec zúročili.

V 85. minutě po Grajciarově centru krásně zavěsil Jan Hošek, který se tak trefil podruhé během dvou zápasů.

V poslední minutě se pak proti svému bývalému klubu prosadil nádhernou střelou z 28 metrů Grajciar, nechytatelná rána pravačkou zapadla přesně k pravé tyči.

„Ještě jsme nebyli úplně kompletní, uvidíme, zda se ještě nějací hráči stihnou dát dohromady do začátku ligy. Jsem rád, že jsme se střelecky prosadili, i když až v závěru utkání. Šance jsme si ale vypracovali i předtím, o utkání mohlo být rozhodnuto už dříve.” řekl po utkání trenér Slavie pan Karel Jarolím.

SK Slavia Praha - FC NItra 2:0 ( 0:0 )
Branky: 85. Hošek, 90. Grajciar
ŽK: Štajer
Slavia: Romanovs - Grajciar, Hošek, Brabec (46. Suchý), Šiklič - Jarolím, Cissé (68. Šenkeřík), Trapp, Janda - Fořt (46. Pekhart), Besta (68. Toleski)
Nitra: Hroššo - Šťastný (80.Sailer), Labant, Štajer, Ďatko - Toth, Leško (63. Glenda), Kopačka (74. Svoboda), Šimonovič (63. Šimončič) - Barčík (74.Racko), Semeník (68. Šimorek)
Diváci: 700

Utkání jsme sledovali online.

 

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články