Slavia uvítala Tomáše Pekharta | SK Slavia Praha
Více

Slavia uvítala Tomáše Pekharta

PRAHA – Čtvrtou slávistickou posilou je útočník Tomáš Pekhart, který do Slavie přichází na roční hostování z Tottenhamu Hotspur. Slavia ho v pondělí oficiálně představila na tiskové konferenci v Edenu.
PRAHA – Čtvrtou slávistickou posilou je útočník Tomáš Pekhart, který do Slavie přichází na roční hostování z Tottenhamu Hotspur. Slavia ho v pondělí oficiálně představila na tiskové konferenci v Edenu.

„Tomáše jsme se snažili do Slavie přivést už po čtyři přestupová období, protože je to hráč s velkým potenciálem. Doufáme, že pro nás bude velkou posilou v boji o titul a o evropské poháry. Bylo to nejnáročnější vyjednávání o hostování, které jsem za dobu, co jsem ve Slavii, zažil - dopadlo to ale dobře,“ popsal přestup generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Mým zájmem bylo, aby měl Tomáš herní praxi a to mu může nejlepší český klub poskytnout. Byly tu i nabídky z Holandska nebo Anglie, preferovali jsme ale český klub,“ řekl k přestupu agent Pavel Paska ze společnosti ISM, která Tomáše Pekharta zastupuje.

Ke slovu se pochopitelně dostala i naše nová posila: „Děkuji panu Doležalovi za přivítání. Je to pro mě velká výzva, v Tottenhamu jsem strávil dvě sezony a cítil jsem, že potřebuju pravidelně hrát, a proto jsem zvolil Slavii. Znám prostředí, trenéra i hráče, takže jsem Slavii preferoval před zahraničím, kde bych se musel adaptovat na nové prostředí a učit se nový jazyk,“ hodnotil svůj přestup Tomáš Pekhart, který si vybral číslo šest.

„Četl jsem, že ve Slavii zbývá poslední číslo a to třináctka, tu jsem ale nechtěl, protože jsem pověrčivý. Od té doby se mi to číslo všude zjevovalo – v kině jsem seděl na sedadle číslo 13, letěl jsem do Prahy z brány číslo třináct a i zavazadla jsem si vybíral z třináctky. Bylo to pro mě znamení, že mám do Slavie jít. Jsem rád, že to nakonec vyšlo a navíc mám i jiné číslo,“ popsal zvláštní okolnosti náš nový útočník.

Přítomní novináři nezapomněli také na otázku o přetlaku ve slávistickém útoku:„Konkurence je potřebná a kdybych se bál, tak bych do Slavie nešel. Pokud dostanu v útoku šanci, pokusím se v základní sestavě vydržet a dávat hlavně branky,“ dodal devatenáctiletý útočník.

Slavia oznámila také na úterý tiskovou konferenci, na které představí další dvě přicházející posily.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články