Slavia dostala lekci z produktivity | SK Slavia Praha
Více

Slavia dostala lekci z produktivity

DUBAJ – Slavii se třetí přípravné utkání výsledkově nevydařilo, s Metalistem Charkov prohrála 0:3. Hrál se bojovný zápas, bylo k vidění mnoho ostrých faulů, hra byla často přerušována.
DUBAJ – Slavii se třetí přípravné utkání výsledkově nevydařilo, s Metalistem Charkov prohrála 0:3. Hrál se bojovný zápas, bylo k vidění mnoho ostrých faulů, hra byla často přerušována. Po celou dobu foukal silný vítr, který bránil plynulé kombinaci obou týmů.

Do vedení poslal Metalist ve 13. minutě Devic, který hlavou překonal brankáře Vaniaka. Do konce první půle se ukrajinský klub prosadil ještě dvakrát, nejprve ve 37. minutě skóroval Jackson, o dvě minuty později skončila střela Acevedeho ze střední vzdálenosti na milimetr přesně u levé tyče. Největší šanci Slavie měl v prvním poločase Pavel Fořt.

Slávisté si po přestávce vypracovali řadu šancí, v 52. minutě vytáhl gólman Goryanov střelu Grajciara zpod břevna, o dvacet minut později Metalist na poslední chvíli vykopl z brankové čáry Hoškovu hlavičku a hned vzápětí  Šenkeříkova technická střela jen orazítkovala obě tyče. Ve druhém poločase byla Slavia lepším týmem, bohužel na zkorigování výsledku nedosáhla.

„Dostali jsme lekci z produktivity, ze dvou prvních situací před naší brankou padly dvě laciné branky. Při té třetí jsme podcenili situaci a nechali hráče vystřelit ze střední vzdálenosti, trefil to s velkým štěstím k tyči. Ve druhém poločase to bylo lepší, měli jsme šance, ale soupeře podržel gólman, jednou jsme nastřelili tyč. Byla to lekce z produktivity se vším všudy," zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím.

Metalist Charkov – Slavia 3:0 (3:0)
Branky: 13. Devic, 37. Jackson, 39. Acevedo
Slavia 1. poločas: Vaniak - Kaufman, Brabec, Hubáček, Šiklič - Jarolím, Cissé, Belaid, Švento  - Fořt, Besta
Slavia 2. poločas: Vaniak - Kaufman, Hošek, Hubáček, Šiklič - Grajciar, Cissé, Švento (63. Jarolím) - Ivana - Toleski, Šenkeřík
Metalist 1. poločas: Goryanov- Gangarczyk, Valyayev (64. Jevgen), Edmar, Devic, Jackson, Obradovic, Papa, Ramon, Acevedo, Olinyk
Metalist 2. poločas: Goryanov – Ramon (82. Barilko), Berezovcuk, Obradovic, Konyuskenko - Bordiyan, Valentyn, Acevedo (70. Patupalenko), Valyayev - Rykun, Zeze
ŽK: Gangarczyk, Obradovic - Brabec

Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články