Fořt se Šenkeříkem zařídili výhru | SK Slavia Praha
Více

Fořt se Šenkeříkem zařídili výhru

EDEN - Třetí výhru v řadě si v přípravě připsala před odletem Slavia na umělé trávě v Edenu. Ve svižně hraném střetnutí se trefili do sítě Kladna Pavel Fořt a Zdeněk Šenkeřík, Slavia řadu dalších šancí neproměnila, Janda trefil tyč, na druhé straně trefili hosté břevno.
EDEN - Třetí výhru v řadě si v přípravě připsala před odletem Slavia na umělé trávě v Edenu. Ve svižně hraném střetnutí se trefili do sítě Kladna Pavel Fořt a Zdeněk Šenkeřík, Slavia řadu dalších šancí neproměnila, Janda trefil tyč, na druhé straně trefili hosté břevno.

Skóre otevřel po čtyřiceti minutách navrátilec Pavel Fořt, který se po přihrávce Milana Ivany ukázal hezkou křižnou ránou z vápna, pohotové zakončení hodně připomnělo podobně zvládnuté situace, které na podzim předváděl Tomáš Necid.

Dvě stovky diváků tleskaly i po přestávce, když v 58. minutě využil povedenou přihrávku Cissého k průniku Šenkeřík a se střeleckou pozicí naložil stejně dobře jako Pavel Fořt.

Slávisté v chladném počasí dobře kombinovali a měli další možnosti ke vstřelení branek - Petr Janda nastřelil tyčku, v několika dobrých střeleckých pozicích  byl i Toleski.

„Přišli hráči, které jsme si vybrali, proto víme, co od nich očekávat. To ale budou muset prokázat až v zápasech, kdy o něco půjde. Věřím, že také postupně doženou částečné manko, které měli kvůli tomu, že s námi nebyli na kondičním soustředění," uvedl trenér Karel Jarolím k výkonům dvou nových posil, které se na hřišti představily poprvé.

„Do utkání nezasáhli hráči, kteří měli drobné šrámy, ale není to nic dramatického, jen jsme pro ně zvolili jiný program," vysvětlil slávistický kouč.

Samozřejmě, že ho také potěšila výhra v utkání. „Velký důraz na takový zápas klást nemůžeme. Podmínky jsou jiné, než v lize. Na druhou stranu se aspoň ukáže, jaký mají hráči charakter a vůli překousnout únavu z přípravy. Dneska ji měli, i když se střídají lepší a horší pasáže," prohlásil slávistický kouč Karel Jarolím.

„Dopadlo to dobře, nikdo se nezranil, vyhráli jsme. Umělá tráva je náročná na pohyb, už se určitě všichni těšíme na zápasy na normálních hřištích," uvedl střelec druhé branky Zdeněk Šenkeřík.

Do utkání nezasáhl Aleš Besta, který měl individuální program.

Slavia - Kladno 2:0 (1:0)
Branky: 40. Fořt, 58. Šenkeřík
Slavia 1. poločas: Vaniak - Kaufman, Jan Hošek, Hubáček, Šiklić - Belaid, Janda, Cissé, Černý - Fořt, Ivana
Slavia 2. poločas: Diviš - Kaufman, Jan Hošek, Brabec, Černý - Grajciar, Belaid, Cissé, Švento - Šenkeřík, Toleski
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš (72. Samek), Drsek, Procházka - Šisler (51. Gross), Szabo, Dubský, Hajník (25. Holub, 70. Chalupa) - Zoubele (64. Hlava), Zachariáš.

Utkání jsme sledovali online.

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články