Tak tančili Mistři | SK Slavia Praha
Více

Tak tančili Mistři

PRAHA/ŽOFÍN – Slávistický bál číslo dvě je minulostí. V sobotu 24. ledna dorazily na Žofín stovky lidí, kteří se bavili až do dvou hodin ráno. Hlavními hvězdami večera byli hráči a trenéři Slavie, kteří poutali pozornost nejenom na tanečním parketu, ale i na pódiu.
PRAHA/ŽOFÍN – Slávistický bál číslo dvě je minulostí. V sobotu 24. ledna dorazily na Žofín stovky lidí, kteří se bavili až do dvou hodin ráno. Hlavními hvězdami večera byli hráči a trenéři Slavie, kteří poutali pozornost nejenom na tanečním parketu, ale i na pódiu.

V devět hodin pozvali moderátoři Miloš Pokorný a Roman Ondráček všechny hráče i trenéry na pódium a předali jim dárky – červenobílé motýlky na krk. Každý hráč byl také krátce představen.

„Já jsem historicky první a zároveň nejúspěšnější střelec Slavie v Lize mistrů a tady se jenom řekne, že jsem dal gól Příbrami,“ durdil se naoko Zdeněk Šenkeřík.

Velký ohlas sklidil comeback slávistického kustoda Jiřího Strnada a Petry Zámečníkové, kteří zazpívali na veřejnosti poprvé po dvaceti letech jejich slavný duet Lítáme v tom.

Poté už začaly velké přípravy na tolik očekávanou módní přehlídku společnosti Respect Fashion. Za doprovodu trojice modelek ve slávistických dresech se na molu postupně vystřídali v roli modelů Pavel Fořt, Petr Janda, Jakub Diviš, Ladislav Volešák, Vladimír Šmicer, Dušan Švento, Peter Grajciar, Mickael Tavares, Amadou Cissé a Jaroslav Černý.

„Na chůzi na molu jsem moc nemyslel, byl jsem rád, že nám dole pod pódiem dělali kluci z kabiny kotel a že nás povzbuzovali. Uvolnilo nás to a neměl jsem tak žádnou trému,“ řekl po přehlídce Vladimír Šmicer.

„Letošní Slávistický bál se mi moc líbí, také kvůli tomu, že nemáme žádnou večerku,“ smál se Vladimír Šmicer.

„Byla to premiéra, myslím si, že jsme u diváků snad obstáli, když jsme to zkoušeli odpoledne, tak to tak dobře nevypadalo,“ prozradil Jaroslav Černý.

„Kluky pod pódiem jsem se raději snažil nevnímat, protože kdybych je vnímal, tak bych určitě popletl kroky a otočky,“ dodal Jaroslav Černý.

Tomáš Jablonský se už mezitím připravoval na své pěvecké vystoupení. Když usedl za klávesy a zahrál prvních pár tónů, pod pódium se vydali všichni jeho spoluhráči. Tomáš Jablonský zazpíval i zahrál dvě vlastní pomalé písničky, které sám složil.

„Baggio, Baggio, Baggio,“ aplaudovali mu na závěr spoluhráči a vysekli mu také část slávistické děkovačky.

„Byl fantastický, opravdu, klobouk dolů před ním, je to frajer. Písničky si sám složil, zahrál i zazpíval a ještě před tolika diváky,“ pochválil ho Jaroslav Černý.

V sále vzbudila velký rozruch slávistická dražba. Ve hře byly večeře s dvojicemi Karel Jarolím – Pavel Řehák, Marek Suchý – Jakub Diviš, Erich Brabec – Martin Vaniak a Vladimír Šmicer – Zdeněk Šenkeřík. Právě o poslední dvojici byl zájem největší.

Dražba se nakonec zastavila na částce 26 tisíc korun, kterou přihodil pokladník David Hubáček za celou kabinu Slavie. „Peníze půjdou na děti do dětského domova, jsme rádi, že můžeme přispět,“ dodal náš obránce. Poukaz na večeři nakonec věnoval společně s kapitánem Erichem Brabcem pánovi, který přihodil druhou nejvyšší částku.

Do dražby putoval také obraz Bathory Juraje Jakubiska, který dražbu pozorně sledoval se svojí manželkou Deanou - zakladatelkou Nadačního fondu Plaváček. Jeho obraz si nakonec odnesl generální ředitel Slavie Petr Doležal, který ho získal za 50 tisíc korun. Na poslední chvíli tak přebil nabídku Pavla Fořta, který předtím navýšil částku na 45 tisíc.

Během celého večera si mohli návštěvníci plesu zakoupit lístky do tomboly. Ukázalo se, že nejvíce štěstí měl Zdeněk Šenkeřík. Jeho los vyhrál hlavní cenu – zájezd na Kanárské ostrovy pro dvě osoby, který věnovala společnost Canaria Travel.

Mezi jednotlivými body programu ve Velkém sále vyhrával legendární Orchestr Karla Vlacha. O půlnoci vystoupil slovenský slavík Peter Nagy, který zahrál i zazpíval své největší hity.

Program probíhal i v Malém sále, kde například vystoupila Slávistická kapela Baraki.

Výtěžek z plesu poputuje na konto Nadačního fondu Plaváček, dětské hematologii a onkologii v Motole a slávistické mládeži.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články