Ligový podzim končí v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Ligový podzim končí v Příbrami

PRAHA – Po pohárovém zápase v Žilině čeká Slavii domácí ligová soutěž. V rámci posledního podzimního kola Gambrinus ligy zavítá v neděli 30. listopadu na hřiště Příbrami. Výkop je ve 20 hodin.

PRAHA – Po pohárovém zápase v Žilině čeká Slavii domácí ligová soutěž. V rámci posledního podzimního kola Gambrinus ligy zavítá v neděli 30. listopadu na hřiště Příbrami. Výkop je ve 20 hodin.

„Věřím tomu, že by do utkání už mohli zasáhnout Vláďa Šmicer, Mickael Tavares i Jarda Černý, kteří nehráli v předchozích zápasech kvůli zdravotním problémům,“ prozradil trenér Karel Jarolím, který odmítá stavět do popředí očekávaný přímý souboj zatím dvou nejlepších ligových střelců Tomáše Necida a Daniela Huni.

„Mě zajímá jediné a to je to, abychom v Příbrami uspěli. To je pro mě podstatné. Samozřejmě že vím, že se na hřišti očekává setkání dvou nejlepších současných ligových kanonýrů. Pro nás to znamená, že musíme být ve střehu. Je vidět, že Huňa má střeleckou formu, tak mu nemůžeme dopřát ani trošku volného prostoru a být opravdu obezřetní. To ale neznamená, že ostatních hráčů bychom si všímat neměli. To rozhodně ne. Ale u něj musí být ta pozornost zvýšená,“ dodal slávistický kouč.

Příbrami se doma daří, naposledy prohrála doma 31. srpna s Libercem, který přijel na stadion Na Litavce po zápasu 2. předkola Poháru UEFA v Žilině. „Kdyby se historie opakovala a my tam uhráli podobný výsledek, tak bych se vůbec nezlobil,“ zavtipkoval slávistický trenér.

Záložník Marek Jarolím si nepřipouští, že by se na výkonu v Příbrami mohlo projevit náročné čtvrteční utkání v Žilině. „Věřím, že to tak nebude. Na tento rytmus už jsme si zvykli, i když tam zřejmě bude těžký terén. Nicméně víme, že v Příbrami to bude těžký zápas, ale my se musíme se všemi okolnostmi vypořádat a zápas stoprocentně zvládnout,“ myslí si Marek Jarolím.

Podobný názor má i Matej Krajčík: „Myslím si, že jsme na tom fyzicky tak dobře, že se ten náročný program neprojeví ani v neděli v Příbrami.“


V lize se Slavii střelecky na rozdíl od zápasů evropských pohárů daří. Marek Jarolím si nepřipouští, že by se to mohlo na psychice hráčů nějak projevit. „Samozřejmě se teď zase v médiích mluví o tom, že jsme opět v evropských pohárech nedali gól. Ty jednotlivé zápasy jdou za sebou v tak rychlém sledu, že nad tím naštěstí nijak moc nepřemýšlíme, nemělo by to cenu. Věřím, že utkání v Příbrami zvládneme a uspějeme,“ doplnil Marek Jarolím, který si je dobře vědom toho, že Příbrami se na domácím hřišti daří.

„Příbram doma od toho zápasu s Libercem vůbec neztrácí, těměř všechno vyhrávala. Bude to těžký zápas, jejich hra je založena na fyzické kondici a na dobré taktice a od toho se to bude vyvíjet,“ myslí si čtyřiadvacetiletý záložník, který si je také dobře vědom střelecké formy Daniela Huni.

„My ale musíme hrát především jako tým a zaměřit se hlavně na sebe a pak to bude všechno v pořádku i s Huňou, který ale samozřejmě potvrzuje, že je výborný střelec a že má formu. Ale věřím, že i s tím si poradíme,“ uzavřel Marek Jarolím.

Případnému souboji dvou nejlepších ligových kanonýrů nepříkládá váhu ani Tomáš Necid.

„Já to tak vůbec nevnímám, beru to tak, že nás čeká souboj Slavia – Příbram a ne já a Huňa. Samozřejmě budu chtít hrát tak, abychom vyhráli. Víme, že v Příbrami nás nečeká nic lehkého. V našem posledním vzájmném souboji v Edenu jsme jejich branku dlouho dobývali, nakonec jsme vyhráli 1:0, když jsme jim dali gól až ke konci. Věřím, že v neděli to zase zvládneme a přivezeme si tři body a pak se soustředíme už jenom na Hamburk,“ dodal devatenáctiletý útočník, kterému náročnější program Slavie vůbec nevadí.

„Sice se hraje už v neděli, ale trenér tomu určitě přizůsobí tréninkový program, čeká nás regenerace, takže na zápas v Příbrami budeme plně připraveni,“ doplnil Tomáš Necid.

Slavia se s Příbramí naposledy střetla 6. srpna v rámci prvního domácího utkání v nové sezoně, Příbram tehdy porazila 1:0.

Slavia – Příbram 1:0 (0:0)

Branky: 61. Šenkeřík

Slavia: Vaniak – Suchý, Latka, Brabec, Jablonský (70. Šiklič) – Janda (46. Černý), Jarolím (90. Gebre Selassie), Tavares, Švento – Šenkeřík, Necid

Příbram: Krbeček – Plašil, Miller, Jakub Štochl, Pleško – Huňa, Nechvátal, Biyik (72. Pilík), Mišun ( 80. Matěj Štochl)– De Oliveira (80. Tomasak), Borek

Žluté karty: Latka - Mišun

Diváci: 13 168

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články