Po roce znovu do Žiliny | SK Slavia Praha
Více

Po roce znovu do Žiliny

EDEN – Sice to není do roka a do dne, ale mnoho k tomu nechybí – Slavia se vydává do známého prostředí, ve druhém zápase skupiny F Poháru UEFA se představí na půdě v současnosti druhého celku slovenské ligy – MŠK Žilina...
EDEN – Sice to není do roka a do dne, ale mnoho k tomu nechybí – Slavia se vydává do známého prostředí, ve druhém zápase skupiny F Poháru UEFA se představí na půdě v současnosti druhého celku slovenské ligy – MŠK Žilina, který v rámci utkání oslavuje sto let od svého založení.

Slavia odletí k zápasu ve středu před desátou hodinou z ruzyňského letiště, po čtyřiceti pěti minutách přistane v Piešťanech, odkud se vydá autobusem do Žiliny. Trenér Karel Jarolím ještě nebude mít k dispozici trojici rekonvalescentů, kteří se nestihli dát dohromady – chybět budou Mickael Tavares (zraněný nárt), Jaroslav Černý (natažený lýtkový sval) a Vladimír Šmicer (lýtko).

V Itálii rehabilituje po operaci kolena také Gianluca Litteri.

Slavia hrála v Žilině druhé předkolo Ligy mistrů 1. srpna 2007. Vyrovnané utkání skončilo 0:0, ze současného kádru českého mistra do něj zasáhli Vaniak, Tavares, Brabec, Janda, Dřížďal, Krajčík a Šenkeřík.

Devadesát minut odehrál tehdy také Ondřej Šourek, který v současnosti nastupuje za MŠK Žilina. V minulosti v červenobílém dresu hrál také Brazilec Adauto.

Slávisty čeká ve středu v Žilině oficiální trénink a tisková konference.

Utkání má výkop ve čtvrtek v 18:30, bude ho řídit trojice rozhodčích z Makedonie, jako hlavní Aleksandar Stavrev, jeho asistenty budou Marjan Kirovski a Ljubomir Krstevski.

Přímým přenosem ho kromě slovenské televize odvysílá také Česká televize.

Na našem webu připravíme tradiční zpravodajství, ohlasy, fotogalerii a online přenos. MŠK Žilina oslavuje během zápasu se Slavií sté výročí založení svého klubu.

Na utkání dorazí několik stovek slávistických fanoušků, fanklub Slavie vypravuje dva autobusy. Fanklub Slavie připravil pro fanoušky motivační prémii - pokud se budou prezentovat stejně pozitivním duchem jako v Edenu, čeká je příspěvěk na choreografii pro utkání s Hamburkem ve výši dvaceti tisíc korun.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články