Majitel FC Vaslui optimismem nehýří | SK Slavia Praha
Více

Majitel FC Vaslui optimismem nehýří

V exkluzivním rozhovoru pro agenturu Mediafax majitel rumunského klubu FC Vaslui Adrian Porumboiu v úterý uvedl, že jeho tým má před odvetou 1. kola Poháru UEFA se Slavií velký strach z pražského klubu.
V exkluzivním rozhovoru pro agenturu Mediafax majitel rumunského klubu FC Vaslui Adrian Porumboiu v úterý uvedl, že jeho tým má před odvetou 1. kola Poháru UEFA se Slavií velký strach z pražského klubu.

„Podle výsledku v prvním utkání to vypadá, že šance na postup jsou vyrovnané, padesát na padesát, ale tohle je samozřejmě teorie. Uvidíme až ve čtvrtek na hřišti," uvádí Adrian Porumboiu, pro kterého je fakt, že Vaslui má v odvetě výhodu domácího prostředí, zcela nepodstatný. „V dnešní době skutečnost, že hraješ na vlastním hřišti, už není výraznou výhodou. Důležitá je forma hráčů a jejich přístup. Kvůli úrovni dnešního fotbalu už nemůže být řeč o tom, že domácí hřiště je velkou výhodou," tvrdí šéf rumunského klubu.

FC Vaslui se v lize příliš nedaří, zatímco Slavia na domácí scéně své soupeře jasně přehrává. I z toho plynou velké obavy rumunského klubu ze čtvrteční odvety s Pražany. Vedení FC Vaslui to ani nijak neskrývá.

„Bojíme se Slavie, samozřejmě, že se bojíme," přiznal Porumboiu. „Ani Steaua v loňském roce v Lize mistrů nedokázala Slavii porazit. Čeká nás velice těžký zápas. Pražané mají silný tým, který dokáže způsobit problémy komukoli. Bojím se zvláště kvůli tomu, že si Vaslui v lize nestojí zrovna nejlépe. Poslední dobou jsme nehráli tak, jak bychom si přáli. Přesto doufám, že se brzy vzpamatujeme a v Poháru UEFA předvedeme něco zcela odlišného," dodal šéf klubu.

Rozhovor poskytla serveru slavia.cz agentura Mediafax

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články