Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

Aktuální výsledky našich dorosteneckých týmů.
SK Dynamo České Budějovice - Slavia dorost „A“ 1:0 (0:0), 27. 9. 2008, 1.liga SD
Slavia:
Valeš – Běloušek, Kolařík, Čmovš, Palko – Přeučil (83´Zahálka), Rejka, Vaněk, Štefan (79´ Trávník) – Klavík (75´ Mareš), Vyhnal

Již v první minutě mohli jít naši dorostenci do vedení, ale pěknou kombinaci brankou nezakončil Štefan s Přeučilem. I v dalším průběhu prvního poločasu diktovali tempo hry naši dorostenci, kteří si vypracovali několik dalších šanci, ale Klavík z vyložené příležitosti nedal. Další slibně se rozvíjející akce zastavoval často k překvapení i domácích 1. asistent rozhodčího.
Do druhého poločasu vstoupili naši hráči s cílem pokračovat ve výkonu z prvního poločasu a pokud možno vstřelit branky. Hra byla sice již vyrovnanější. Přesto si však Slavia vypracovala šance, ale… Rozhodnutí přišlo v nastavení, když po standardní situaci domácí střelou do šibenice rozhodli utkání.

Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Zbytečné utkání jen dokresluje úroveň našeho dorosteneckého fotbalu, který si zakládá pouze na výsledcích a to za každou cenu. Byli jsme lepším mužstvem než domácí, velkým záporem je naše neproměňování vypracovaných šancí. Jinak ve způsobu hry jsme dominujícím mužstvem a věřím, že poctivá dřina nám přinese i branky v soupeřově síti. Toto utkání lze jen těžko hodnotit, mělo se ve spoustě situací vyvíjet jinak…“


Slavia dorost ,,B“ - FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0), 28. 9. 2008, ČLSD
Slavia:
Malina – Galus, Pospíšil, Hell, Mráz – Hájek (89´ Čižikov), Duranski, Šrámek, Grohol (69´ Trpišovský) – Pázler (90´ Klimeš), Zákostelský (74´ Paprčiak)
Branky: Duranski

Dovoluji si tvrdit, že jsme byli po celé utkání lepším týmem. Bohužel vyložené šance, které jsme měli, jsme nedokázali proměnit, a proto to bylo drama až do samého konce. Do utkání jsme vstoupili velice agresivně a napadali soupeře při rozehrávce. Výsledkem bylo několik dobrých gólových příležitostí Pázlera a Hájka. V 16. minutě, po kolmé přihrávce se dostal Grohol do situace jeden na jednoho s brankářem, kterou bohužel neproměnil. Po této velké šanci jsme měli další příležitost skórovat. Do totožné situace se tentokrát dostal Zákostelský, ale na dobře chytajícího brankáře hostů nevyzrál. Do konce prvního poločasu, se projev hry nezměnil. Příležitosti, které jsme si vytvořili, jsme lehkomyslně zahodili.
Do druhého poločasu náš tým vstoupil s odhodláním zlomit střeleckou smůlu. To se nám bohužel nedařilo. Střelecké pokusy Pázlera z 56. minuty a Mráze z 63. minuty vyšly naprázdno. Od 70. minuty, kdy došlo k prvnímu střídání Grohola za Trpišovského, se hra změnila v dobývání jedné branky. Soupeř hrozil jen sporadicky z ,,brejků“. Další šance, které jsme si vytvořili, soupeř se štěstím zažehnal. K radosti všech jsme se ale dočkali. V 87. minutě po střele Trpišovského, kterou brankař stěží vyrazil, dorazil do odkryté branky míč Duranski. Po gólu jsme hru jasně kontrolovali a vítězství jsme si už nenechali utéct.

Kohoutek Rostislav – asistent U18


SK Dynamo České Budějovice - Slavia dorost „C“ 1:2 (0:0), 1.liga MD
Slavia:
Jiří Měsíček – Adam Hofman, Marek Náhlovský, Ladislav Brůžek, Jakub Sudek (74´ Jakub Šimkovský) – Jakub Goiš, Lukáš Šlehofer, Jan Jílek (64´ Luboš Tusjak), Daniel Veselý – Jakub Hejret (76´ Filip Melecký), Filip Žák
Branky: 55´ Goiš, 66´ Veselý

Naším cílem bylo zvrátit sérii remíz, zvítězit a získat tak opět plný počet bodů. V průběhu prvního poločasu, přestože jsme si vytvořili několik slibných brankových příležitostí, se nám vstřelit gól nepodařilo.
Druhý poločas jsme využili naši územní převahu. V 55. minutě po individuální akci hráč Goiš středem hřiště pronikl do pokutového území soupeře a skóroval. V této době jsme tým Budějovic měli pod silným tlakem a vytvářeli jsme si další gólové šance, které hráči soupeře zastavovali i nedovolenými zákroky. To se jim vymstilo v 66. minutě, kdy po faulu na obránce Hofmana, Veselý zahrál přímý kop a krásnou střelou z 25 metrů zvýšil naše vedení. My jsme však nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce bez obdrženého gólu. Chyba nastala na konci utkání, kdy jsme při zakládání útoku udělali hrubou chybu a museli tak v pokutovém území faulovat soupeře. Z nařízené penalty Budějovice snížili na rozdíl jediné branky. Výsledek zápasu však již zůstal nezměněn. Celý tým zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

D.Abrhám


Slavia dorost „D“ - FK Baumit Jablonec 0:2 (0:2), 28.9. 2008, ČLMD
Slavia:
Hrubeš - Herc, Tesařík, Ďurša (41´ Košata), Novák – Zámečník (50´ Kolmistr), Šimeček, Čepelák, Prošek (67´ Skořepa) – Růžička (41´ Šittich), Hurka

Vstup do utkání jsme neměli špatný, začali jsme aktivně a výsledkem bylo několik centrovaných míčů do pokutového území soupeře, kde nám však chyběl větší důraz v zakončení. Bohužel v 17. minutě se soupeř dostal do rychlého protiútoku a po nedůrazu našeho stopera Pavlata vstřelil úvodní branku utkání. Jablonec vyrukoval v následujících minutách s velice agresivní hrou a větším důrazem v osobních soubojích. Bohužel se v tomto zápase projevilo to, že jsme hráli s o rok starším soupeřem, který nás svými zákroky a důrazem nepouštěl ke kombinační hře. Navíc v naší hře byla i spousta zbytečných nepřesností. V 35. minutě se Jablonec dostal po rohovém kopu do vedení již o dvě branky.
Do druhého poločasu jsme vstoupili s chutí se o výsledek ještě poprat a hned v úvodu jsme vstřelili zásluhou Hurky kontaktní gól, který však nebyl pro ofsjad uznán. To byl zlomový okamžik zápasu. V následujících minutách už Jablonec svoji důraznou a bojovnou hrou nepřipustil změnu skóre a tak jsme z tohoto zápasu odešli poraženi.
Bohužel jsme se nedokázali soupeři vyrovnat důrazem, navíc jsme ztráceli zbytečně moc míčů a nedostali se tak do kombinační hry.
Doufám, že v následujícím derby s Bohemkou už kluci zabojují a odehrajeme lepší utkání.

M. Jíra

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články