V neděli v Edenu s Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Edenu s Olomoucí

PRAHA – Po čtvrtečním vystoupení v domácím poháru ve Voticích čeká Slavii další zápas. V neděli 28. září se v rámci 8. kola Gambrinus ligy utká Slavia v Edenu s Olomoucí. Výkop je ve 20 hodin.

PRAHA – Po čtvrtečním vystoupení v domácím poháru ve Voticích čeká Slavii další zápas. V neděli 28. září se v rámci 8. kola Gambrinus ligy utká Slavia v Edenu s Olomoucí. Výkop je ve 20 hodin.

„S Vaslui jsme se střelecky neprosadili, ačkoliv jsme měli řadu šancí. V neděli budeme muset najít v koncovce důraznější řešení. Olomouc se zatím prezentovala sympatickými výkony, dát pozor si budeme muset samozřejmě i na jejich protiútoky,“ řekl před zápasem trenér Karel Jarolím.

S kondičním trenérem Janem Netscherem se stále připravují František Dřížďal (po operaci achilovky) a Zdeněk Šenkeřík (problémy s krční páteří).

Martin Vaniak v neděli večer nastoupí proti klubu, ve kterém působil bezmála deset let. A sám přiznává, že zápasy proti soupeři z Hané jsou pro něj vždy mimořádné. V Edenu zatím drží stále čisté konto. Na toto téma se ale gólman, který v říjnu oslaví osmatřicáté narozeniny, příliš bavit nechtěl. „Samozřejmě že to vím, ale nerad o tom mluvím. Nechci to zakřiknout,“ říká Martin Vaniak.

„Já jsem Olomoučák, bydlím v Olomouci a věřím, že tam budu pracovat i po skončení mé aktivní hráčské kariéry. Takže pro mě to je určitě srdeční záležitost a každý zápas s nimi je pro mě vždycky větší motivace než v jiných zápasech,“ dodal na závěr slávistický gólman.

„Určitě nás nečeká nic lehkého, Olomouc dokázala sebrat body Spartě a dokázala teď hrát velice dobře s Brnem. Samozřejmě že povinnost nám velí vyhrát, takže budeme se chtít hnát dopředu a dát gól jako v předešlých ligových zápasech,“ předjímá kapitán Erich Brabec, který poslední ligový duel Olomouce s Brnem sledoval v televizi.

„Byli jsme právě na soustředěni ve Zlíně, takže jsme se na to dívali společně s ostatníma klukama. Musím říci, že Olomouc hrála velice dobře a myslím si, že si zasloužila vyhrát ale fotbal se hraje na góly a Olomouc nedokázala vstřelit druhou branku, i když měla dostatek šancí,“ dodal Erich Brabec.

„Olomouc má určitě výborné standardky, například Hudec, Komárek a Hubník jsou ve vzduchu výborní, takže tyto situace si musíme pohlídat. Ale nerad bych jmenoval nebo vyzdvihoval nějakého jejich nejnebezpečnějšího hráče, protože udeřit může každý,“ uzavřel slávistický kapitán.

Nedělní utkání s Olomoucí je věnováno památce Josefa Bicana, který by 25. září 2008 oslavil 95. narozeniny. Před začátkem zápasu proběhne krátký ceremoniál.

Poslední vzájemný ligový duel Slavie s Olomoucí skončil výhrou červenobílých. V dohrávce 28. kola 5. května Slavia porazila v Olomouci domácí Sigmu 3:1.

Olomouc – Slavia 1:3 (0:2)

Branky: 56. Heidenreich – 20. Toleski, 25. Jarolím, 68. Abraham

Olomouc: Drobisz – Jindřišek, Hudec, Škerle, Heidenreich – Bajer, Kaščák, Hořava (85. Rýdel), Onofrej – Schulmeister (59. Kazár), M. Hubník (71. Melinho)

Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček - Jarolím, Šmicer (46. Abraham), Tavares (67. Suchý), Švento (78. Pudil) - Šenkeřík, Toleski

Žluté karty: Hořava – Abraham, Jarolím

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články