Volešák vystřílel postup (video) | SK Slavia Praha
Více

Volešák vystřílel postup (video)

VOTICE – Slavia zvládla utkání třetího kola Poháru ČMFS proti Voticím a ve čtvrtém kole se utká s týmem Sezimova Ústí. Těsné vítězství 2:1 zařídil dvěma brankami Ladislav Volešák.
VOTICE – Slavia zvládla utkání třetího kola Poháru ČMFS proti Voticím a ve čtvrtém kole se utká s týmem Sezimova Ústí. Těsné vítězství 2:1 zařídil dvěma brankami Ladislav Volešák. Slávisté byli po celý zápas lepším mužstvem, výsledek si zkomplikovali hlavně neproměňováním vyložených šancí.

 

 

Poprvé v soutěžním zápase naskočili za Slavii Marek Kindel, Amadou Cissé a brankář Jakub Diviš, šanci dostali i další hráči z lavičky.

 

Slávisté se na svého soupeře vrhli od samého začátku. Dvakrát v rozmezí dvou minut se do velké šance dostal Šmicer, o pět minut později se gólman Votic Ducheček blýskl proti dalekonosné střele Volešáka.

 

Z gólu se početný kotel slávistických fanoušků ale mohl radovat až ve 22. minutě, kdy se po Černého centru hlavou trefil Ladislav Volešák.

 

Slavia i nadále pokračovala v aktivní hře a hráče Votic téměř nepouštěla na útočnou polovinu. Výjimkou byla jen hlavička Horvátha, který ale po centru z rohu naši branku netrefil.

 

Ve druhém poločase Slavia i nadále kontrolovala hru a v 58. minutě zúročila svou převahu, kdy se po krásné kombinaci podruhé trefil Volešák. Další branky jsme ale nepřidali, hlavně díky skvělému výkonu votického gólmana Duchečka.

 

Od 70. minuty se začali osmělovat i domácí, podporovaní vyprodaným stadionem. Zápas se zdramatizoval v 75. minutě, když si po centru Horvátha vstřelil vlastní branku Martin Latka.

 

Část utkání pokazili někteří fanoušci ze slávistického sektoru, kteří zapálili několik dýmovnic, kvůli nimž musela být přerušena hra.

 

Ve vypjatém závěru se do šancí dostala obě mužstva, ani jeden z gólmanů ale míč za svá záda už nepustil. Slavia si tak odvezla z Votic těsné vítězství.

 

„S výkonem nejsem úplně spokojen, měli jsme zápas dříve rozhodnout, šance jsme na to měli. Připustili jsme zbytečně dramatický závěr,“ komentoval dnešní utkání trenér Karel Jarolím .

 

„Z hráčů, kteří nedostávají pravidelně šanci, se mi líbil hlavně výkon Ládi Volešáka, který dal dvě branky,“ pochválil Jarolím střelce dnešního zápasu.

 

„Chtěli jsme hrát naplno, nechtěli jsme připustit druhou Líšeň. Škoda jen, že jsme nedali více branek, i já jsem měl další šance. Připustili jsme tak zbytečně dramatický závěr. Musím taky pochválit jejich gólmana, dneska zachytal opravdu dobře,“ řekl k utkání střelec dvou branek Ladislav Volešák .

 

FK Marila Votice – SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Branky : 75. Latka (vl.) – 22., 58. Volešák

Slavia : Diviš - Kindel, Latka, Hubáček, Černý - Volešák, Cissé, Šmicer (67. Jarolím), Janda (60. Švento) - Ivana, Litteri (82. Toleski)

Votice : Ducheček - Gazmend, Lukeš, Horňák, Jelen - Malina, Svoboda, Málek, Bareš (73. Daniel) - Bartolšic (59. Rezek), Horváth

ŽK : Jelen – Šmicer, Cissé

Diváci : 3350

Ve 4. kole se Slavia utká se Spartakem MAS Sezimovo Ústí. Svěřenci trenéra Jindřícha Dejmala v předchozích kolech vyřadili ligovou Příbram a druholigový Sokolov. Oficiální termín je 29. října 2008 od 14:30.



Utkání jsme sledovali on-line

Reportáž z Votic, kterou připravila Slavia fanklub TV si můžete prohlédnout zde.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články