Marek Suchý je rád za další čisté konto | SK Slavia Praha
Více

Marek Suchý je rád za další čisté konto

PRAHA – Spolu se svým parťákem ze stoperské dvojice Erichem Brabcem si připsal další čisté konto. Dvacetiletý reprezentační obránce Marek Suchý neskrýval po zápase spokojenost.

PRAHA – Spolu se svým parťákem ze stoperské dvojice Erichem Brabcem si připsal další čisté konto. Dvacetiletý reprezentační obránce Marek Suchý neskrýval po zápase spokojenost.

„To, že se nám tak povedla první půle, je důsledek naší kombinační hry. Tijani to dvakrát krásně trefil, pak přidal ještě gól Goce, tak to pak možná vypadá na hřišti jednoduše. Jsem rád, že jsme si to ohlídali a že jsme zápas dohráli s čistým kontem,“ řekl po zápase Marek Suchý.

Soupeři jste míč moc nepůjčili. Byla to hra podle vašich představ?

„My jsme chtěli hrát takto kombinačně. Určitě tam máme takové typy hráčů, kteří umějí výborně kombinovat. První půle byla skvělá, jsem rád, že to takto dopadlo.“

Vypadalo to, jakoby soupeř do toho nešel naplno...

„Já si myslím, že dokud Zlín cítil šanci, tak do toho chodil úplně naplno. Určitě byl nepříjemným soupeřem, ale když to bylo už pro ně nepříznivé skóre nejdříve 0:2 a potom 0:3, tak se už samozřejmě nehraje dobře.“

Mohlo by to pomoci před odvetou v Poháru UEFA?

„Určitě, já doufám, že to přeneseme i do odvety s Vaslui. Ve čtvrtek jsme měli spoustu šancí, kdy ke gólu chyběl opravdu krůček, být tam zkrátka o něco dříve. Škoda že jsme si jeden z dnešních gólů nevybrali už ve čtvrtek. Ale do Rumunska pojedeme s tím, že tam budeme chtít dát gól.“

Trenér po Vaslui říkal, že se musíte zlepšit hlavně v koncovce. Zapracovali jste během týdne na tom?

„Měli jsme náročný program, tak jsme hlavně regenerovali a odpočívali, abychom byli připraveni na další zápas. Na nějaký větší nácvik nebyl moc čas, ale myslím si, že to všechno vyplynulo z toho, že už to snad máme natrénované.“ (směje se)

Čím to je, že se o góly a v podstatě i o přípravu gólů postarali zahraniční hráči?

„Myslím si, že všichni kluci jsou tady proto, že mají určitou kvalitu a pro hru Slavie jsou velkým oživením.“

Sledovali jste, jak hrála Sparta?

„Vůbec ne. Jak hráli?“

Remizovali 0:0...

„No, tak to je dobré...“

Takže jste se ani v poločase nezajímali, jak Sparta hrála?

„Jak říkám, dozvěděl jsem se to teď po zápase od vás.“

Když jste po první půli odcházeli do kabin, fanoušci vám tleskali jako by už bylo po zápase. Stává se vám to venku často?

„Nepamatuji se, myslím si, že jsem to zažil poprvé. Ale po poločase to bylo 0:3, takže se jim člověk ani nemůže divit.“

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články