Ze Zlína tři body za mistrovský výkon | SK Slavia Praha
Více

Ze Zlína tři body za mistrovský výkon

ZLÍN – Slavia se díky výhře 0:3 ve Zlíně vrátila na druhou příčku tabulky a na vedoucí Spartu už ztrácí jen bod. Slávisté začali utkání aktivně, už v 5. minutě se do šance dostal Necid, který jen těsně minul levou tyč.

ZLÍN – Slavia se díky výhře 0:3 ve Zlíně vrátila na druhou příčku tabulky a na vedoucí Spartu už ztrácí jen bod.

 

Slávisté začali utkání aktivně, už v 5. minutě se do šance dostal Necid, který jen těsně minul levou tyč. Poté se dvacet minut hrálo mezi šestnáctkami, ale v 26. minutě už se červenobílí radovali – Belaid se z třiadvaceti metrů krásně trefil levačkou.

 

Tentýž hráč rozvlnil síť v 35. minutě podruhé, náš záložník využil přesný centr Šventa a z voleje se trefil k pravé tyči. Naše fanoušky rozjásal potřetí ve 42. minutě Goce Toleski, který odražený balón poslal levačkou za záda gólmana Baránka.

 

Vstup do druhého poločasu byl vlažný, Slavia vyčkávala, s čím přijde Zlín. První šance druhé půle přišla až v 64. minutě, Tomáš Necid ale hlavičkoval jen do připraveného brankáře Baránka. O dvě minuty později zahrozili také zlínští, Šmahajovu střelu k tyči ale Vaniak vyrazil.

 

V 75. minutě vstřelil hlavou svoji sedmou ligovou branku Tomáš Necid, rozhodčí ji ale díky ofsajdovému postavení našeho útočníka neuznal.

„Fotbal je o gólech a my jsme je dnes dali na rozdíl od čtvrtečního pohárového utkání s Vaslui, kdy jsme si vytvořili řadu šancí a góly jsme nedali. Branky v prvním poločase rozhodly nakonec o celém utkání. Druhá půle se jakoby dohrávala více méně z povinnosti, i když jsem si myslel, že bychom mohli ještě nějakou branku přidat obzvláště po vyloučení Pennera, kdy soupeř dohrával v oslabení. Ale vyhráli jsme a máme tři body, takže jsem spokojen,“ řekl po zápase trenér Karel Jarolím.

Po pondělní remíze Sparty s Teplicemi ztrácejí červenobílí na svého městského rivala už pouze bod. „Já jsem nijak nechtěl kalkulovat s tím, jak bude hrát Sparta. My se musíme dívat především jenom na sebe. Jsem spokojen nejen s výhrou, ale i s tím, že jsme utkání měli od začátku pod kontrolou,“ uzavřel Karel Jarolím.

„Dnes jsme hráli velmi špatně, tak slabý výkon mužstva jsem dlouho neviděl. Ale na druhou stranu je třeba říci, že Slavia hrála velmi dobře a dala tři krásné góly. My jsme bohužel nestačili zachytávat jejich útoky a brejky. Dnes jsme v sestavě vsadili na zkušenost, mysleli jsme, že to na Slavii bude platit, ale nestalo se,“ zhodnotil zápas trenér Zlína Josef Mazura.

 

Zlín – Slavia 0:3 (0:3)

Branky: 26., 35. Belaid, 43. Toleski

Zlín: Baránek - Penner, Zbožínek, Kroča, Čelustka - Malár, Šmahaj, Zúbek, Malchárek (57. McQuilkin) – Žurek (57. Bača), Vyskočil (73. Malý)

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Jarolím (76. Šmicer), Belaid, Tavares (65. Volešák), Švento - Necid, Toleski (72. Ivana)

ŽK: Kroča, Malár – Brabec, Krajčík

ČK: 70. Penner

Diváci: 4 506

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články