Zpravodajství ze sobotních utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství ze sobotních utkání dorostů

<p>B-dorostu se konečně podařilo zvítězit, ostatní dorosty hrály nerozhodně.</p>

Slavia dorost „A“ - 1.FK Příbram 0:0, sobota 20. 9. 2008, 1. liga SD
Slavia:
Valeš – Hyčka, Kolařík, Běloušek, Palko – Vaněk (70´ Trávník), Hanousek, Rejka, Přeučil – Štefan (80´ Kučera), Vyhnal (70´ Klavík)

V domácím utkání proti Příbrami naši dorostenci hráli velmi dobře, kombinace střídala kombinaci, přicházely i šance. Chlapci trefili tyč, břevno, ale v tomto utkání chyběly jen branky, přestože jsme soupeře jednoznačně přehráli. Svědčí o tom statistika střel na branku, která vyzněla jasně pro nás v poměru 11:1. Bohužel se nám za celé utkání nepodařilo vstřelit branku.
Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: „Kluci hráli dobře, soupeře jsme jednoznačně přehráli, vytvořili jsme si brankové příležitosti, ale neproměnili je a tak jsme získali jen bod za remízu 0:0. Věřím, že pokud budou kluci takto pokračovat, tak se nejenom dostaví výsledky, ale i jejich výkony je zařadí do kategorie zajímavých hráčů jak pro naše béčko, tak i pro A mužstvo. Příklady mají po loňské sezoně, kdy se Marek Kindel a Jan Hošek zapojili do přípravy A mužstva, Štěpán Koreš a Štěpán Šimeček hrají v základní sestavě juniorky.“



Motorlet – Slavia dorost ,,B“ 2:5 (0:2) ČLSD
Branky:
Hájek, Mráz, Trpišovský, Zákostelský, Paprčiak
Slavia: Malina – Galus, Pospíšil, Hell, Mráz – Hájek (80´ Čižikov), Duranski, Šrámek, Grohol (46´ Trpišovský) – Pázler (87´ Mikuš), Zákostelský (70´ Paprčiak)

Utkání pro nás začalo velice dobře. Již ve 2. minutě jsme se radovali z gólu Hájka, kterému asistoval Pospíšil po rychlé brejkové akci na čtyři doteky. Soupeř zaváhal při útočném rohu a my jej velice rychle potrestali. Na druhý gól jsme nečekali dlouho, za 15 minut tentokráte asistoval Hájek po akci z rohu velkého vápna a trefil se Mráz z ,,voleje“ pro něj nezvyklou pravou nohou. Po tomto gólu se hra vyrovnala, ale skóre se již do konce poločasu nezměnilo.

Druhý poločas začal opačně. Po odraženém míči ve středu pole, který nebyl dohrán obrannou řadou, soupeř snížil na 2:1 z našeho pohledu, již ve 48 minutě. Branka padla hlavou při náběhu z druhé vlny. Po této brance nás soupeř zatlačil do obrany. Vysvobozením nám byla branka Trpišovského, na kterou mu asistoval Mráz, odkopem prvním dotekem z presingové zóny přímo do situace 1:1 s brankářem. Branka padla v 58 minutě. Po této brance se hra znovu vyrovnala, bez větších brankových příležitostí. V 72 minutě jsme se počtvrté radovali. Soupeř chyboval ve středu hřiště a krásnou kolmou přihrávkou vybídl Šrámek Zákostelského, který se nemýlil. Od tohoto okamžiku jsme měli utkání pod kontrolou. Nic na tom nezměnil ani gól z penalty, který jsme obdrželi v 83 minutě po faulu brankáře na soupeřova útočníka ve vzdušném souboji. Poslední branku do soupeřovy sítě vstřelil Paprčiak, kterému asistoval již střelec 3. branky Trpišovský. Bylo to po rychle rozehrané standardní situaci, kdy soupeř absolutně zaspal.
Rád bych se na konci článku rozloučil s odcházejícím hlavním trenérem, panem Prokešem a poděkoval mu za sebe, hráče a realizační tým za vynikají práci a popřál mu mnoho štěstí a úspěchů do dalších let.

Kohoutek Rostislav – asistent U18


Slavia dorost „C“ – 1.FK Příbram 1:1 (0:1), 1. liga MD
Branky:
10. min. hosté (Mára) (0:1), 75. min. J.Goiš (1:1)
Slavia: Jiří Měsíček – Marek Náhlovský (75´ Jakub Šimkovský), Ladislav Brůžek, Ladislav Gazík (80´ Patrik Novák), Jakub Sudek – Jakub Goiš, Lukáš Ślehofer, Luboš Tusjak (49´ Adam Hofman), Jan Jílek (77´ Jakub Hejret), Filip Žák, Daniel Veselý.

Předem jsme věděli, že nás nečeká lehké utkání, neboť soupeř si v soutěži vede velmi dobře. Od počátku utkání jsme se také nemohli dostat do tempa a plně jsme se přizpůsobili stylu soupeře. Náš výkon byl hodně ustrašený a soupeř nás předčil v důrazu, rychlosti a nasazení. Výsledek našeho přístupu na sebe nenechal dlouho čekat a v 10. minutě jsme obdrželi branku. Na naší vlastní polovině soupeř vybojoval po naší chybě míč, vyslal jej za obranu, kam si naběhl zcela volný hráč. Ten vystřelil lobovaný míč přes špatně vyběhnuvšího brankáře a otevřel skóre utkání. Během prvního poločasu jsme soupeřovu branku nijak vážněji neohrozili. Naší jedinou nadějí bylo několik standardních situací, které však byly zahrány velmi nepřesně. Do šaten jsme tedy odcházeli s nepříznivým skóre.
Do druhé části hry jsme vstupovali s cílem změnit styl hry a otočit utkání v náš prospěch. Začali jsme mít více ze hry a náš výkon byl úplně jiný. Začali jsme si vytvářet i brankové příležitosti a výrazně se zlepšila i střelba. Soupeře jsme chvílemi dostávali pod tlak, ale kýženého vyrovnání jsme se dočkali až v 75. minuně. Jan Jílek se dostal na hranici pokutového území k tvrdé střele, která skončila na tyči příbramské branky. K odraženému míči se dostal Jakub Goiš, který jej ze vzdálenosti 10 metrů konečně poslal do sítě! Od vyrovnávací branky jsme se nadechli k mohutnému náporu a na hřiště jsme poslali další čerstvé síly. V závěru utkání jsme soupeře dostali pod tlak a vytvořili si mnoho šancí. Bohužel jsme opět selhali ve finální přihrávce a v koncovce. Soupeř nás však až do konce utkání zlobil z rychlých protiútoků, a tak naše obrana musela být stále ve střehu. Stav utkání již zůstal nezměněn a soupeři jsme tak „doma“ odevzdali dva body.

J.Neuberg


Motorlet Praha - Slavia dorost „D“ 1:1 (0:1), ČLMD
Branky:
Prošek
Slavia: Horňáček – Herc (68´ Ďurša), Čepelák, Tesařík, Košata – Šittich (56´ Růžička), Šimeček, Prošek, Kolmistr – Synek (49´ Zámečník), Sponer (28´ Skořepa)

Do sobotního zápasu na Motorletu jsme vstupovali s cílem aktivního a hlavně kombinačního fotbalu, což se nám bohužel od úvodních minut nedařilo. Vázla nám souhra jednotlivých řad a zejména v útoku jsme nedokázali vůbec udržet míč. Hrál se spíše bojovný fotbal, ve kterém chybělo více nápadu a chuti. Vyšlo nám však střídání, když Sponera nahradil Skořepa, který ve 29. minutě kolmou přihrávkou našel Proška a ten svůj sólový nájezd proměnil. Motorlet si však dokázal také vypracovat po našich chybách v obraně šance, ale nedokázal je využít.
Bohužel obraz hry se příliš nezměnil, hrál se bojovný fotbal, ve kterém chybělo více kombinace na obou stranách hřiště. Přesto jsme po velké šanci Kolmistra v závěru poločasu mohli své vedení zvýšit.
Druhý poločas se nám nepodařilo vítězství uhájit, protože v 59. minutě Motorlet srovnal na konečných 1:1 po větším důrazu v našem pokutovém území.
Tento zápas se nám herně příliš nepovedl, a tak doufám,že v následujícím domácím utkání už opět předvedeme kvalitní hru.

Miroslav Jíra




Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články