V pondělí ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V pondělí ve Zlíně

PRAHA – Po utkání 1. kola Poháru UEFA s rumunským celkem FC Vaslui čeká Slavii další ligový zápas. V rámci utkání 7. kola Gambrinus ligy zavítá v pondělí 22. září na hřiště Zlína. Utkání na Letné začíná v 19:30 hodin. „Mimo hru je stále Ronald Šiklić, který má zraněný stehenní sval. Dobrou zprávou naopak je, že se nám uzdravil Petr Janda, kterého trápila viróza,“ řekl před zápasem trenér Slavie Karel Jarolím. S kondičním trenérem se ještě připravují František Dřížďal (po operaci achilovky) a Zdeněk Šenkeřík (problémy s krční páteří).

PRAHA – Po utkání 1. kola Poháru UEFA s rumunským celkem FC Vaslui čeká Slavii další ligový zápas. V rámci utkání 7. kola Gambrinus ligy zavítá v pondělí 22. září na hřiště Zlína. Utkání na Letné začíná v 19:30 hodin.

„Mimo hru je stále Ronald Šiklić, který má zraněný stehenní sval. Dobrou zprávou naopak je, že se nám uzdravil Petr Janda, kterého trápila viróza,“ řekl před zápasem trenér Slavie Karel Jarolím.

S kondičním trenérem se ještě připravují František Dřížďal (po operaci achilovky) a Zdeněk Šenkeřík (problémy s krční páteří).

„Myslím si, že čtvrteční zápas s Vaslui jsme zvládli, bylo to jenom o tom, dát nějaké branky. Kromě toho, že jsme je nedali, nemůžu našim hráčům nic vytknout,“ dodává slávistický trenér.

„Zlín to bude mít asi také postavené na tom, že budou hrát hodně ze zabezpečené obrany. My samozřejmě musíme být obezřetní a uhlídat si rychlé protiútoky a standardní situace. Mají tam hráče, kteří jsou v tomto směru nebezpeční,“ uzavřel Karel Jarolím.

Výbornou střeleckou bilanci má zatím Tomáš Necid, který v šesti ligových zápasech nastřílel šest branek. „My hrajeme jako tým, góly může dát kdokoliv. Každopádně budeme chtít ve Zlíně vyhrát. Ale bude to těžký zápas, ale já věřím, že ho zvládneme a že si odtud přivezeme tři body. Důležité je, aby šlapal tým. Teď jsem to možná já, kdo dává góly, ale hned v příštím zápase to může být Goce, Milan Ivana, Zdeněk Šenkeřík nebo další kluci,“ dodal Tomáš Necid.

„Program je teď náročný, ale přepnuli jsme a od pátečního rána se zase koncentrujeme už jen na zápas ve Zlíně, kde musíme uspět,“ nepřipouští si komplikace záložník Marek Jarolím.

V posledních třech ligových zápasech vstřelila Slavia deset gólů. „Nesmíme to zakřiknout, ale doufáme, že to tak bude pokračovat dál. S Vaslui jsme měli trošku smůlu. Věřím, že ve Zlíně navážeme na tu naši produktivitu a bude nám to tam padat,“ uzavírá Marek Jaroím.

Pondělní zápas bude specifický pro Davida Hubáčka, který ve Zlíně vyrostl. „Kamarádů už tam moc nemám, přece jen se jejich kádr od té doby docela proměnil. Ale žádné hecování před zápasem neprobíhá, to není můj styl. Spíš si zavolám s těmi, co tam zbyli, až po zápase,“ říká David Hubáček.

Poslední vzájemný duel skončil pro Slavii tříbodovým ziskem. 24. března v dohrávce 22. kola vyhrála Slavia ve Zlíně 1:0. O vítězství rozhodl ve 40. minutě Goce Toleski, který pěknou střelou z pravé strany pokutového území překonal zlínského gólmana. Kvalitu utkání hodně ovlivnilo nepříznivé počasí.

FC Tescoma Zlín – SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branky: 40. Toleski

Zlín: Baránek – Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner – Musil (69. Kraus), Šmahaj, Elšík, Dujka (80. Baranyai) – Žůrek, Malár

Slavia: Vaniak – Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček – Marek Jarolím (46. Kalivoda), Tavares (83. Latka), Černý (71. Abraham), Pudil – Toleski, Blažek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články