Krajčík: Ukažme jim, kdo je tady doma! | SK Slavia Praha
Více

Krajčík: Ukažme jim, kdo je tady doma!

EDEN - V loňském roce odehrál za Slavii oba úspěšné zápasy proti Steaue Bukurešť. Jak se obránce Matej Krajčík těší na čtvteční zápas, znovu proti rumunskému soupeři?
EDEN - V loňském roce odehrál za Slavii oba úspěšné zápasy proti Steaue Bukurešť. Jak se obránce Matej Krajčík těší na čtvrteční zápas, znovu proti rumunskému soupeři?

Jak jste se na Vaslui připravovali?
Soupeře jsme viděli několikrát na videu, ještě nějaký trénink určitě proběhne. Jejich hra je podobná Steaue. Rumunská liga má svůj určitý styl, stejně jako třeba anglická nebo německá. Jsou rychlí, snaží se hrát fotbal po zemi, zbytečně nenakopávají balony. Mají zažitý tvrdý presink, takže nás určitě čeká těžké utkání. Výsledky v poslední době hovoří hodně v jejich prospěch, máme se určitě na co těšit.

Nebojíte se třeba, že byste neznámého soupeře mohli podcenit?
Zítřejšího soupeře zná asi hodně málo lidí, ale to samé se dalo říct i o jiných. Prakticky do úterka nikdo neznal třeba Cluj a teď hrají Ligu mistrů. Soupeře si nesmíme dovolit podcenit, musíme hrát zodpovědně hlavně směrem dozadu. Góly na domácí půdě by nás mohly dvojnásob mrzet.

Jaký je „recept“ na zítřek?
Důležité bude hrát obezřetně a nepustit je do šancí, vepředu to ale taky nesmíme „odchodit“. Nesmíme čekat, jak se zápas bude vyvíjet. Musíme vzít otěže do svých rukou a ukázat jim, kdo je tady doma. Máme velkou sílu a zkušenosti z pohárových soutěží.

Jak se projevil návrat Vladimíra Šmicera?
Pro tým je to určitě posílení. Svoje kvality pořád má a já doufám, že s ním trenér i nadále počítá.

Jaký výsledek byste si přál?
Doufám, že i nějaký gól dáme, ale hlavně nesmíme inkasovat. Sestava se poslední dobou stabilizovala, dva góly jsme sice dostali v Ostravě, jinak nám to ale vzadu klape.

Proběhla v týdnu nějaká speciální příprava?
Nic speciálního jsme si nenacvičovali. Poslední zápas jsme hráli ještě v pondělí, tréninky jsou teď spíše regenerační. Člověk musí shodit únavu.

V týmu Vaslui hraje také hodně cizinců…
Cizinců je tam sice hodně, ale mají rumunského trenéra a podle toho, co jsem viděl na videu, hrají kombinační fotbal, hodně drží balon. Možná budou mít míč na kopačkách i víc než my, ale to měla Steaua taky a nakonec byly výsledky v náš prospěch.

Znáte se s brankářem Kuciakem?
Znám ho, viděli jsme se několikrát na reprezentačním srazu. Ale že bych mu třeba před zápasem volal, to ne.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články