Jarolím: Čeká nás ambiciózní soupeř | SK Slavia Praha
Více

Jarolím: Čeká nás ambiciózní soupeř

EDEN - Ve středu o půl šesté předstoupili před novináře na předzápasové tiskové konferenci trenér Karel Jarolím, obránce Matej Krajčík a záložník Tijani Belaid. Jako první se slova chopil Karel Jarolím...
EDEN - Ve středu o půl šesté předstoupili před novináře na předzápasové tiskové konferenci trenér Karel Jarolím, obránce Matej Krajčík a záložník Tijani Belaid.

Jako první se slova chopil Karel Jarolím: „Čeká nás houževnatý a ambiciózní soupeř, který pro naše fanoušky asi není moc známý, ale má určitě svoji sílu. Letos porazil i Steauu Bukurešť – tým, který hraje Ligu mistrů.

Doufám, že přijde dost diváků a že to utkání zvládneme. Viděl jsem několik zápasů FC Vaslui, všichni hráči jsou nebezpeční, je tam navíc slovenský gólman Kuciak, který proti nám chytal loni v dresu Žiliny. Rozhodně nechci předjímat, kdo má větší šance. Všechno se ukáže až na hřišti,“ řekl náš trenér.

Oba loňské zápasy Slavie proti Steaue Bukurešť pamatuje i obránce Matej Krajčík:
„S rumunským fotbalem máme zkušenosti, jejich styl by nám mohl vyhovovat. Pro nás je cíl probojovat se do skupiny Poháru UEFA. Vaslui hraje podobně jako Steaua, hráči jsou rychlí a techničtí. Věřím, že přijde dost diváků, že nás podpoří a že vybojujeme postup."

„Na loňský domácí zápas se Seauou si vzpomínám velmi dobře, byl to silný soupeř, rumunská liga má svoji kvalitu. Musíme být proto obezřetní,“ zavzpomínal si na loňský start v Lize mistrů Tijani Belaid, který na Strahově proti Bukurešti vstřelil vítězný gól.

„Zítra ale musíme vyhrát, kdyby se nám to nepovedlo, v Rumunsku by nás čekal velmi těžký zápas,“ vyjádřil odhodlání týmu.

„O FC Vaslui jsem předtím nikdy neslyšel. Víme ale, že ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli, že budou naším soupeřem, byli první v tabulce. To už o něčem svědčí,“ dodal ještě Belaid.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články