V pondělí s Jabloncem (přidáno foto) | SK Slavia Praha
Více

V pondělí s Jabloncem (přidáno foto)

PRAHA – V pondělí čeká Slavii další ligový souboj. V rámci 6. kola Gambrinus ligy se utká v Edenu s týmem Jablonce.

PRAHA – V pondělí čeká Slavii další ligový souboj. V rámci 6. kola Gambrinus ligy se utká v Edenu s týmem Jablonce. Výkop je v 17:15 hodin.

„Vítězství v Ostravě musíme potvrdit domácí výhrou. Hráči, kteří se vrátili z reprezentačních srazů, jsou v pořádku. Pokud ovšem nepočítáme psychickou újmu. Nejistý je start Zdeňka Šenkeříka, který má problémy s krční páteří,“ dodal trenér Karel Jarolím.

S kondičním trenérem Janem Netscherem trénují František Dřížďal (po operaci achilovky) a Zdeněk Šenkeřík (problémy s krční páteří).

Poslední vzájemný ligový souboj se odehrál 17. května v Edenu v rámci 30. kola I. Gambrinus ligy. Slavia byla v tabulce první a před druhou Spartou měla dvoubodový náskok. Zápas nakonec skončil remízou 2:2. Poté vypukly v Edenu mistrovské oslavy.

„Pondělní utkání určitě nebude z naší strany tolik nervózní, jako tomu bylo v našem posledním vzájemném měření sil. Na druhou stranu je to pro nás strašně důležitý zápas, teď jsme v lize dva zápasy v řadě vyhráli, takže určitě chceme v této šňůře pokračovat. Jablonec nám tady na jaře předvedl, že je to pro nás nepříjemné mužstvo, sebral nám dva body,“ vzpomíná Vladimír Šmicer.

Slavia - Jablonec 2:2 (0:0)

Branky: 51. Belaid, 86. Pudil - 52. Žofčák, 90. Krejčí

Slavia: Vaniak, Brabec, Hubáček, Latka, Toleski, Šmicer (62. Tavares), Šenkeřík (83. Pudil), Suchý (76. Jarolím), Švento, Krajčík, Belaid.

Jablonec: Špit, Krejčí, Homola, Huber, Hamouz, Michálek, Valenta (81. Fujerík), Eliáš (71. Loučka), Žofčák, Klapka, Straka.

ŽK: Valenta, Klapka, Žofčák

Diváci: 20 698

Vladimír Šmicer střídal v 62. minutě. „Poslední ligové utkání před mým zraněním jsem hrál právě v Edenu s Jabloncem, tak by bylo takové symbolické, kdybych do toho s Jabloncem zase naskočil. Já se cítím v pořádku, takže bych byl moc rád, kdybych se alespoň dostal na lavičku nebo na chvíli na hřiště,“ dodal Vladimír Šmicer.

Slavia je v tabulce momentálně s deseti body na druhém místě. Stejný počet bodů mají ještě další tři mužstva. „Pokud bude pokračovat ta naše vítězná šňůra, můžeme se dostat do trháku a přiblížit se Spartě, pokud naši soupeři zaváhají. Je teď před námi pár zápasů, kdy budeme zřejmě v roli favorita, tak je samozřejmě jenom na nás, abychom to potvrdili,“ uzavírá pětatřicetiletý záložník.

Pikantní bude duel pro Tomáše Necida, který byl na jaře v Jablonci na hostování. „Na angažmá v Jablonci vzpomínám samozřejmě rád. Pan Komňacký mi tam dal šanci, takže jsem tam odehrál pár ligových zápasů, dařilo se mi i gólově. Hostování v Jablonci mě určitě nakoplo,“ vypráví devatenáctiletý útočník.

„Znám tam trenéra i skoro všechny kluky, takže se určitě proti nim budu chtít vytáhnout,“ neskrývá své střelecké ambice Tomáš Necid.

O přestávce utkání Slavia - Jablonec převezmou mistrovské medaile malí slávisté ročníku narození 1999. Na červnovém mistrovství ČR mladších připravek v Holešově neměli konkurenci. Mistrovským titulem tak zakončili vynikající sezonu 2007/2008.



Ohlasy Tomáše Necida a Zdeňka Šenkeříka před utkáním s Jabloncem připravila Fanklub Slavia TV - stáhnout si je můžete zde

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články