Pět slávistů obléklo národní dresy | SK Slavia Praha
Více

Pět slávistů obléklo národní dresy

PRAHA - Jako první ze slávistů zasáhl do reprezentačních klání Dušan Švento. Do souboje se Severními Iry naskočil v 59. minutě, předvedl se několika typickými průniky a centry. Slováci své první kvalifikační utkání zvládli...
PRAHA - Jako první ze slávistů zasáhl do reprezentačních klání Dušan Švento. Do souboje se Severními Iry naskočil v 59. minutě, předvedl se několika typickými průniky a centry. Slováci své první kvalifikační utkání zvládli, vyhráli 2:1.

Do zápasu české fotbalové reprezentace do 21 let na půdě Turecka zasáhli tři slávisté – Marek Suchý, Petr Janda a Tomáš Jablonský.

Lvíčata ale prohrála v kvalifikaci ME v Turecku 0:2 a hodně si zkomplikovala cestu do říjnové baráže o závěrečný turnaj, který za rok hostí Švédsko.

České mladíky čeká v úterý poslední utkání s Ukrajinou. Pokud zápas vyhrají a pokud Turci neklopýtnou s Arménií, tak mohou doufat, že se do baráže dostanou jako jeden ze čtyř týmů.

Reprezentační dres Tuniska navlékl i Tijani Belaid. Utkání Tuniska s výběrem Burkina Faso skončilo bezbrankovou remízou. Tijani Belaid oslavil v sobotu 6. září jedenadvacáté narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!

Slovensko - Severní Irsko 2:1 (0:0)
Branky: 46. Škrtel, 70. Hamšík - 81. Ďurica (vlastní)
Slovensko: Senecký - Pekárik, Škrtel, Ďurica, Petráš - Sapara, Kozák, Karhan (75. Zábavník), Vittek (85. Mintál), Hamšík - Jakubko (59. Švento)

Turecko 21 - Česko 21 2:0 (0:0)
Branky: 63 a 85. Ayidin Kerabulut
Turecko 21: Onur - Orhan, Eren, Ceyhun, Ferhat - Ayidin Yilmaz (79. Zafer), Serdar, Abdullah, Ayidin Kerabulut - Özer (86. Aykut) - Sercan (46. Mustafa)
Česko 21: Švenger - Kúdela, Suchý, Mazuch, Jablonský (85. Pekhart) - Janda, Holek, Švec, Střeštík (55. Dočkal) - Fillo (69. Řezníček), Fenin
ŽK: Jablonský, Fenin

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články