Slavii čeká pohárový zápas v Rakovníku | SK Slavia Praha
Více

Slavii čeká pohárový zápas v Rakovníku

PRAHA – Ve čtvrtek 4. září vstoupí Slavia do bojů o Pohár ČMFS. Ve druhém kole zavítá na hřiště divizního Rakovníka. Výkop je v 17 hodin. „Nebudeme mít k dispozici sedm fotbalistů, kteří si plní reprezentační povinnosti.
PRAHA – Ve čtvrtek 4. září vstoupí Slavia do bojů o Pohár ČMFS. Ve druhém kole zavítá na hřiště divizního Rakovníka. Výkop je v 17 hodin.

„Nebudeme mít k dispozici sedm fotbalistů, kteří si plní reprezentační povinnosti. Máme ale široký kádr, takže možnost dostanou další hráči sestavy. Nemyslím si, že bychom někoho povolali z našeho rezervního týmu,“ říká před zápasem trenér Karel Jarolím.

Do reprezentačního týmu hráčů do 21 let byli povoláni Jakub Diviš, Petr Janda, Marek Suchý, Tomáš Jablonský a Theodor Gebre Selassie. Dušan Švento se připravuje s reprezentací Slovenska, Tijani Belaida čeká zápas za Tunisko.

Loni Slavia skončila v Poháru ČMFS ve třetím kole, když nestačila na domácí Líšeň a podlehla jí 3:4.

Líšeň - Slavia 4:3 (2:1)
Branky: 18. a 54. Outrata, 4. Jaroš, 50. Cupák - 41. Šenkeřík, 77. Volešák (pen.), 87. Necid
Slavia: Vorel - Gabriel (24. Milan Černý, 70. Kobler), Šourek, Hubáček - Dřížďal, Volešák, Kopřiva (46. Necid ), Jablonský – Ivana, Gaúcho, Šenkeřík

„Už jsme se o tom v kabině bavili. Něco takového jako v loňském roce s Líšní se už nesmí v žádném případě opakovat. Do sezony jsme vstoupili nejen s cílem obhájit titul, ale rádi bychom si zahráli finále Poháru ČMFS. Získat double je snem určitě každého fotbalisty,“ říká Ladislav Volešák.

„Pro tyto soupeře je vždy velkou motivací, když mohou hrát s prvoligovým týmem, tak se budou chtít ukázat. Líšeň ale byla pro nás velkým ponaučením. Žádného soupeře nemůžete ve fotbale podcenit, to se nevyplácí,“ dodal čtyřiadvacetiletý záložník, který se do Rakovníka těší.

„Znám to tam moc dobře. Je tam pěkné fotbalové hřiště. Bydlím v Hradištku a náš tým se s Rakovníkem v minulých letech několikrát střetl v rámci zápasů A-třídy,“ uzavírá Ladislav Volešák.

Na zápas v Líšni nerad vzpomíná také Milan Ivana. „Do utkání jsme vstoupili špatně. V Líšni jsme dostali brzy gól a pak už jsme to těžko doháněli a marně se snažili zápas otočit. Takoví soupeři jsou vždy velmi namotivovaní, je to pro ně něco jako životní zápas.“

S kondičním trenérem se připravuje František Dřížďal (po operaci achilovky) a střídavě Vladimír Šmicer, který už také zahájil herní trénink s mužstvem. Martin Latka po zranění kotníku už trénuje s týmem naplno.

Utkání nevysílá žádná z českých televizí. Na našem webu pro vás připravíme ze zápasu v Rakovníku on-line přenos.

Třetí kolo Poháru ČMFS je na programu 24. září. Postupující tým se střetne s Voticemi, které na penalty vyřadilly Vlašim.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články