Zpravodajství z nedělních utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z nedělních utkání dorostů

<p>V neděli sehrál náš B-dorost a D-dorost mistrovská utkání s FK Siad Most. A-dorost a C-dorost mají svoje utkání odloženy z důvodů reprezentační přestávky.</p>

Slavia dorost ,,B“ – FK Siad Most 0:1 (0:0), neděle 31. 8. 2008, ČLSD
Slavia: Malina Patrik – Galus Daniel, Jech Ondřej, Hell Michal, Mráz Lukáš (70´ Grohol Michal) – Hájek Jakub, Duranski Filip, Šrámek David (55´ Klimeš Michal), Pospíšil Tomáš – Pázler Jan, Zákostelský Jan (60´ Paprčiak Matěj)

Do utkání jsme vstoupili agresivně. Daleko více motivováni než na předcházející zápas s Českými Budějovicemi. Do 30. minuty jsme měli herní převahu. Soupeř hrozil jen ojediněle z brejků. Bohužel jsme nedokázali tuto převahu vyjádřit gólem. 15 minut před koncem prvního poločasu se hra vyrovnala, ale ani jeden z týmů nedokázal proměnit své šance.
Druhý poločas pro nás nezačal dobře. Byli jsme nuceni střídat vlivem zranění a přeorganizovat rozestavení a způsob hry. V 50. minutě jsme dostali gól po další z mnoha individuálních chyb. Nedostatečně důrazně odehraný míč získal soupeř a nezorganizovanou obranu překonal. Od tohoto okamžiku se změnil projev celého utkání. Soupeře branka posílila, nás naopak utlumila. Soupeř hrál rychle, důrazně a velice dobře organizovaně. My jsme až do konce utkání nenašli recept na jejich dobrou hru a prohráli jsme zaslouženě 0:1.

                                                                                                                                Kohoutek Rostislav – asistent trenéra


Slavia dorost „D“ - FK Siad Most 2:0 (0:0), ČLMD
Branky
: 46´, 65´ Hurka
Slavia: Hrubeš – Herc, Ďurša (56´ Čepelák), Tesařík, Košata – Šittich (41´ Kolmistr), Šimeček, Zmrhal (50´ Zámečník), Prošek - Hurka, Skořepa (41´ Sponer)

V nedělním druhém domácím zápase jsme přivítali celek Siadu Most a byl to velmi náročný a zajímavý zápas. Měli jsme sice dobrý vstup do utkání v podobě aktivní hry a úvodního tlaku. Zahrávali jsme hned v úvodu zápasu několik rohových kopů a standardních situací, ale branku jsme bohužel nevstřelili. Chyběl nám větší důraz v pokutovém území soupeře.
Postupem času se však hra vyrovnala a také Most se dostal do několika střeleckých příležitostí. První poločas se hrál v dobrém tempu a zajímavé situace byly k vidění na obou stranách. Koncovka však byla u obou mužstev nepřesná.

Do druhé půle jsme vstoupili s cílem posílat více centrovaných míčů do vápna a právě ve 46. min. zacentroval Košata, Šimeček šel důrazně do souboje s brankářem a Hurka pohotovou střelou dorazil míč do sítě. Soupeř se však nevzdával a dál pokračovala velmi vyrovnaná partie. Při jedné ze šancí Mostu nás podržel brankář Hrubeš.
V 65. min. se však výborně uvolnil na levé straně hřiště Kolmistr. Nacentroval před branku kde byl Hurka, který se výborně uvolnil v pokutovém území a nechytatelnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.
Závěr zápasu jsme výborně takticky dohráli a Most už do šance nepustili.
Hodnocení trenéra Miroslava Jíry: „Jsem velmi rád, že jsme i v druhém domácím zápase zvítězili, přesto musím vyseknout pochvalu i Siadu Most za předvedený výkon. Zápas to byl velmi náročný a moc si tohoto vítězství cením. Doufám,že budou kluci pracovat naplno i v následujícím mistrovském zápase.“

 

                                                                                                                                                                                                      M.Jíra

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články