V Ostravě tři body za výstavní trefy | SK Slavia Praha
Více

V Ostravě tři body za výstavní trefy

OSTRAVA - Tři nádherné branky vstřelili slávisté v Ostravě a po zásluze si odvezli tři body. Jako první se trefil Tomáš Necid, v šestnácté minutě po centru Mateje Krajčíka...
OSTRAVA - Tři nádherné branky vstřelili slávisté v Ostravě a po zásluze si odvezli tři body. Jako první se trefil Tomáš Necid, v šestnácté minutě po centru Mateje Krajčíka vymetl hlavou pravý růžek branky.

Stejně krásnou branku dal ve 22. minutě Tijani Belaid, z první volejem napálil míč do sítě po centru Dušana Šventa. Domácí však vzápětí snížili, po zákroku Martina Vaniaka se míč dostal k Mičolovi a ten ho poslal do odkryté branky.

Ve druhém poločase přidal svoji druhou branku Tijani Belaid. Tuniský reprezentant z osmnácti metrů nedal domácímu gólmanovi šanci. Domácí ještě snížili díky další dorážce, tentokrát Svěrkošem, ale tři body si nakonec připsal mistrovský celek.

„Věděli jsme, že nás čeká na Bazalech těžké utkání. Prohráli jsme v Liberci, remizovali jsme v Plzni, chtěli jsme proto udržet kontakt se špičkou, která se od nás trochu odpoutala, hlavně Sparta. Dnešní vítězství má pro nás určitě velkou cenu,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

„Vedení 2:0 jsme bohužel dlouho neudrželi, může za to ztráta koncentrace, která způsobila v našich řadách trošku zmatek. Do druhého poločasu jsme potom udělali změnu v rozestavení, ale byli jsme málo aktivní. Baníku jsme přenechali územní převahu, hráčům jsme nechávali dost prostoru. O konečném výsledku potom rozhodla třetí branka,“ zhodnotil oba poločasy slávistický kouč.

Slavia neprohrála na hřišti Baníku už deset let. „Hráči přicházejí, hráči odcházejí, je ale pravda, že na půdě Baníku se nám docela daří,“ je si této série neporazitelnosti vědom Karel Jarolím.

Řeči čísel ale přílišnou váhu nepřikládá. „Chtěli jsme tady plně bodovat, za to jsem hrozně rád. V utkání byly fáze, kdy jsme vypadali sebevědomě, ale byly tam i momenty, kdy to nebylo úplně podle našich představ,“ uzavřel slávistický kouč.

„Nám se vstup do zápasu moc nepovedl, měli jsme ze soupeře přílišný respekt a kazili jsme jednoduché míče. Slavia má hráče, kteří mají v zakončení obrovskou kvalitu, šance, co měli, tak proměnili. My jsme začali hrát až ve chvíli, kdy jsme snížili na 1:2. Ve fázi, kdy jsme měli převahu a dokonce i náznaky šancí ale Slavia dala třetí gól. Nám se sice podařilo dát kontaktní branku, ale potom už to bylo o tom, zda soupeř udělá chybu,“ neskrýval nespokojenost trenér Baníku Ostrava Karel Večeřa.

Utkání jsme sledovali on-line

Ostrava – Slavia 2:3 (1:2)
Branky: 23. T. Mičola , 72. V. Svěrkoš - 16. T. Necid , 22. T. Belaid , 64. T. Belaid
Ostrava: P. Vašek - T. Marek , R. Bolf , A. Neuwirth , D. Tchuř - T. Mičola (83. F. Metelka ), R. Otepka , T. Galásek , M. Lička (66. R. Zeher ) - V. Svěrkoš , M. Lukeš (66. D. Střihavka )
Slavia: M. Vaniak - M. Krajčík , E. Brabec , M. Suchý , R. Šiklič - P. Janda (70. M. Ivana ), T. Belaid (75. L. Volešák ), M. Tavares , J. Černý (67. M. Jarolím ) - T. Necid , D. Švento

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články