Po sedmi letech v Liberci porážka | SK Slavia Praha
Více

Po sedmi letech v Liberci porážka

LIBEREC – Slavii se vstup do nové sezony nevydařil, na hřišti Slovanu Liberec prohrála 1:2. Prvních deset minut utkání byl k vidění aktivní fotbal, postupem času se ale hra zavřela a oba týmy hrály opatrně.
LIBEREC – Slavii se vstup do nové sezony nevydařil, na hřišti Slovanu Liberec prohrála 1:2. Prvních deset minut utkání byl k vidění aktivní fotbal, postupem času se ale hra zavřela a oba týmy hrály opatrně. V prvním poločase si Liberec vytvořil tři gólové šance, skóre se ale měnilo až při třetí z nich. Ve 43. minutě se nadvakrát prosadil útočník Nezmar, který krátce předtím zabránil Jarolímovi zahrát ofsajd-systém.

Do druhé půle vstoupila zcela jiná Slavie, jedna šance střídala druhou. Vyrovnání se podařilo ve 49. minutě, Švento nacentroval na Necida, který krásně překonal Zlámala. Slavia doplatila na neproměňování šancí, v 73. minutě se totiž domácí ujali vedení, přímý kop krásně trefil Papoušek. Nepříjemnou zprávou kromě porážky je také zranění Goce Toleskiho.

„Myslím si, že jsme Liberci vítězství usnadnili. První poločas z naší strany dobrý nebyl, bylo to spíše taktické oťukávání. Ztratili jsme lacině spoustu míčů, moc jsme toho nepředvedli. Liberec měl v první půli spoustu standardních situací, tím se dostal do hry. První inkasovaná branka padla zřejmě po faulu libereckého hráče,“ řekl k prvnímu poločasu trenér Slavie Karel Jarolím.

„Ve druhé půli jsme udělali změny v rozestavení, musel odstoupit Toleski, nahradili jsme také Černého. Začali jsme hrát to, co jsme měli hrát od začátku, vytvořili jsme si tlak, podařilo se nám vyrovnat. Mohli jsme utkání rozhodnout, šancí bylo dost. Po druhé liberecké brance jsme Latku vysunuli do útoku, měl tam příležitosti na to, aby vstřelil branku,“ zhodnotil druhý poločas. V dalším hodnocení přiznal, že ho zklamaly některé individuální výkony.

„Jsem rád, že se nám na úvod ligy podařilo vyhrát, čeká nás velice náročný program, vítězství je cennější, než kdyby přišlo třeba v sedmém kole, uvedl spokojený domácí trenér Ladislav Škorpil.

Liberec – Slavia 2:1 (1:0)
Branky: 43. Nezmar, 73. Papoušek – 49. Necid
Liberec: Zlámal - Radzinevičius, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort (60. Frejlach), Papoušek (81. Dittrich) - Kerič, Nezmar (66. Blažek)
Slavia: Vaniak - Suchý, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, Jarolím (73. Krajčík), Černý (46. Necid) – Toleski (42. Šenkeřík), Švento
Žluté karty: Papoušek – Tavares
Diváci: 8 794

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články