Trenér: Raději Fiorentina než Panathinaikos | SK Slavia Praha
Více

Trenér: Raději Fiorentina než Panathinaikos

PRAHA – Losování sledoval trenér Slavie Karel Jarolím po dopoledním tréninku ve své kanceláři v Edenu. Když se o první dojmy podělil se svými asistenty, vyšel mezi hlouček čekajících novinářů.
PRAHA – Losování sledoval trenér Slavie Karel Jarolím po dopoledním tréninku ve své kanceláři v Edenu. Když se o první dojmy podělil se svými asistenty, vyšel mezi hlouček čekajících novinářů.

„Když se koš postupně tenčil a zůstávali tam soupeři jako Fiorentina nebo Panathinaikos, tak jsem si raději přál Fiorentinu. Ale samozřejmě je to soupeř, který budí velký respekt, o jeho síle není třeba hovořit, vždyť je to semifinalista Poháru UEFA z minulé sezony. Také je to atraktivní soupeř pro naše fanoušky, takže si myslím, že se mají na co těšit,“ řekl krátce po losu trenér Karel Jarolím.

V Itálii začíná Série A až mnohem později než liga u nás. Fiorentina hraje první zápas s Juventusem až 31. srpna. Může tam hrát určitou roli jejich případná nerozehranost?
„Kéž by to tak bylo. (usměje se). Tato mužstva ale určitě vědí, o co budou hrát a co je čeká. Takže samozřejmě tomu podřídí i svoji přípravu. Je jasné, že herní rytmus mají před začátkem ligové sezony sice trochu jiný, ale určitě se na utkání s námi připraví dobře.“

Myslíte si, že je výhodou, že začínáte venku?
„Vzhledem k tomu, že jsme tak začínali i loni s Ajaxem, tak by to mohla být naše výhoda, věřím tomu.“

Vyvolala ve vás Fiorentina podobné emoce jako například loni Ajax?
„Těžko říci, v tom předešlém ročníku Ajax příliš neuspěl, ale Fiorentina, jak už jsem říkal, hrála semifinále Poháru UEFA. Na druhou stranu jsem si určitě nepřál týmy jako je Arsenal, Liverpool, Barcelona nebo Juventus. Myslím si, že Fiorentina je takový sympatický soupeř.“

Vrhnete se teď do sbírání dat o Fiorentině? Zaúkolujete i syna Lukáše, který v Itálii působí?
„Budeme se teď snažit využít všechny dostupné zdroje informací a pochopitelně se podíváme, jaký má Fiorentina program. Je dost možné, že se zeptám i Lukáše, protože Siena není zase tak daleko od Fiorentiny. Určitě se budeme snažit těch informací posbírat co nejvíce.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články