Plíšek: Snažíme se vychovat naděje pro dospělý fotbal | SK Slavia Praha
Více

Plíšek: Snažíme se vychovat naděje pro dospělý fotbal

Příprava prvního mužstva je v plném proudu, pro náš A-dorost však teprve skončila sezóna. Mladí slávisté se se sezónou rozloučili sobotním vítězstvím 2:0 nad Starým Městem a v konečném pořadí obsadili třetí příčku. „Umístění není špatné, samozřejmě jsme po podzimu, kdy jsme ligu vedli, chtěli titul, ale naše cesta spočívá ve výchově hráčů pro dospělý fotbal,“ říká trenér Jiří Plíšek.

„Navíc soutěž byla velmi vyrovnaná a dramatická až do konce, což vypovídá o její kvalitě,“ myslí si kouč. „Vždy můžeme být lepší, podle mě však mančaft odvedl maximum,“ dodává.

K výkonům svých svěřenců v uplynulém roce Plíšek poznamenává: „Potěšilo mě, že jsme měli nejmíň porážek a obdržených gólů, obranná činnost mužstva jako celku nebyla špatná. Na druhou stranu jsme sehráli hodně remízových duelů, a proto nám asi uteklo první místo. Nedařilo se nám dovést utkání do vítězného konce, často jsme nechali soupeře dotáhnout jednogólový náskok. Například v jarních zápasech s Olomoucí nebo Českými Budějovicemi.“

S prací dorostenců panuje v realizačním týmu spokojenost. „Makali tvrdě celý rok, v tom problém nebyl. Kluci měli chuť do tréninku, svědčí o tom také to, že téměř všichni, kdo u nás věkově končí, přechází do juniorky a někteří i do přípravy s áčkem.“

Soupiska se tedy obmění. „Odejde ročník 83 plus nejtalentovanější mladší, celkem třináct hráčů. Budeme budovat nový kádr,“ uzavírá Plíšek

Špička tabulky 1. DL po třiceti odehraných kolech:
1. Olomouc 59 bodů
2. Plzeň 67 b.
3. Slavia 54 b.
4. Sparta 52 b.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články