Ve dvojzápase s Plzní lepší druhé utkání | SK Slavia Praha
Více

Ve dvojzápase s Plzní lepší druhé utkání

PRAHA/STRAHOV - Na strahovském stadionu Přátelství v sobotu dopoledne změřila své síly Slavia s Viktorií Plzeň v přátelském dvojzápase. Do prvního zápasu naskočil také chorvatský útočník Sead Hadzibulič...

PRAHA/STRAHOV - Na strahovském stadionu Přátelství v sobotu dopoledne změřila své síly Slavia s Viktorií Plzeň v přátelském dvojzápase. Do prvního zápasu naskočil také chorvatský útočník Sead Hadzibulič, který je v klubu na testech.

Kapitánem byl Martin Vaniak, trenér Karel Jarolím prostřídal v průběhu další hráče. O výsledku rozhodla 61. minuta, kdy se dalekonosná rána Petržely odrazila od břevna a míč sletěl k čáře, rozhodčí uznal branku. Ve druhém zápase Slavia svého soupeře přehrála a díky dvěma brankám Toleskiho a dalším Šenkeříka, Černého a Jablonského zvítězila 5:2.

K týmu se také vrátil tuniský reprezentant Tijani Belaid -  jeho další působení ve Slavii je dle jeho slov velice pravděpodobné.

Slavia - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0) - 1. zápas
61.
Petržela
Slavia: Vaniak - Kindel, Jan Hošek, Suchý, Šiklič - Krajčík, Cissé, Jarolím, Švento (46. Jablonský - 65. Gebre Selassie)- Hadzibulič, Ivana (46. Necid).
Plzeň: Ticháček - Šmejkal, Müller, Petr Knakal, Limberský - Vaculík, Hochmeister, Trapp, Vrzal - Petržela (76. Puchmertl), Tatarasvili (89. Veselý)
ŽK: Cissé
ČK: Šmejkal

Diváci: 400

Ve dvacáté minutě byl stav 0:0, největší šanci skórovat měl Milan Ivana, Ticháček ale stačil našemu útočníkovi vykrýt střelecký úhel. Červenobílí těžili také z průniků Dušana Šventa, po jednom z nich byl blízko vstřelení branky Matej Krajčík.

Utkání rozhodla branka Petržely, ten vypálil z dálky, míč se odrazil od břevna a sletěl k brankové čáře, hlavní rozhodčí branku uznal, i když situace to nebyla jednoznačná a ani slávističtí hráči si nebyli jisti tím, zda opravdu inkasovali.

V 82. minutě byl za faul na pronikajícího Marka Jarolíma vyloučen hostující Šmejkal, střelu z přímého kopu na hranici vápna ale Šiklič nasměroval nad břevno. Slávisté hráli aktivně, ale na vyrovnání nedosáhli.

„Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, rozhodl takový zvláštní gól, i když si myslím, že to gól nebyl, rozhodčí ho uznal a platí, vyrovnat se nám bohužel nepodařilo," řekl po zápase obránce Marek Suchý.

Slavia - Viktoria Plzeň 5:2 (3:2) - 2. zápas
Branky: 8. Šenkeřík, 24. a 28. Toleski, 64. Černý, 83. Jablonský - 8. Róth, 45. Navrátil
Slavia: Vorel (46. Diviš) - Hubáček, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Volešák, Tavares, Černý - Šenkeřík, Toleski (77. Necid)
Plzeň: Krbeček (46. Ilizi) - Malchárek, Halama, Navrátil, Smola - Šiml, Rada, Juhász (76. Leitl), Róth (46. Veselý) - Borek, Varadi
ŽK: Volešák, Brabec - Juhász

Diváci: 400

Také ve druhém zápase otevřeli skóre hosté, v osmé minutě prošel po levé straně Róth a nedal Vorlovi šanci. Slavia odpověděla ještě ve stejné minutě, když se prosadil Šenkeřík.

Další dvě branky měly stejného autora, obě dal Goce Toleski. Nejprve využil přízemního centru Černého na bližší tyči, o čtyři minuty později pak dorazil míč, který vyrazil brankář Krbeček po krásném obloučku Šenkeříka.

Slavia měla výraznou převahu, další  branku mohl dát Volešák, ale jeho hlavičku o zem zázračně vyhmátl Krbeček. V závěru byl před brankou Šenkeřík, ale i jeho pokus plzeňský gólman stihl zlikvidovat. V poslední minutě poločasu pak korigoval stav hlavou Navrátil.

Ve druhém poločase se z tribun stadionku často ozýval potlesk na adresu slávistů, kteří s chutí kombinovali na jeden dotek.

V 64. minitě přidal čtvrtý gól Černý hlavou po hezkém centru Hubáčka, v 71. pak měl Toleski možnost završit hattrick po krásné kombinaci, kdy míč do křídla zatáhl Latka, Toleski ale šanci nevyužil. Zato po dalším Latkově průniku dostal možnost Jablonský a nádhernou ránou z dálky přidal pátou branku. Skóre mohl uzavřít Necid, ale z malého vápna v poslední minutě namířil do gólmana. Slávisté druhý duel vyhráli naprosto zaslouženě.

„Ve druhém zápase jsme hráli jednodušeji a bylo tam více pohybu. Kvalitní práci odvedli také útočníci,“ zhodnotil krátce dvojzápas trenér Karel Jarolím.

Výkon dalšího testovaného hráče Seada Hadzibuliče trenér komentovat nechtěl. „K týmu se připojil včera, mohla se na něm projevit únava, ale naznačil, že má určité předpoklady. Amadou Cissé je něco podobného. Je toho na něj momentálně dost, ale naznačil, že na tuto pozici je to zajímavý hráč,“ uzavřel Karel Jarolím.

Sead Hadzibulič (30.9.1983)
působí v první rumunské lize v klubu Gloria Bistrita, dříve hrál také v srbském týmu Novi Pazar.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články