Mistři začali přípravu vítězně | SK Slavia Praha
Více

Mistři začali přípravu vítězně

PRAHA/EDEN - Slavia porazila v prvním přípravném utkání tým FC Nitra 3:1. Před téměř dvěma a půl tisíci diváky se trefili Janda, Toleski a Černý, za Nitru snižoval Liluashvili.
PRAHA/EDEN - Slavia porazila v prvním přípravném utkání tým FC Nitra 3:1. Před téměř dvěma a půl tisíci diváky se trefili Janda, Toleski a Černý, za Nitru snižoval Liluashvili.

Slávisty poslal do vedení v 31. minutě Petr Janda, když Cissé vybojoval míč a Janda tvrdě vypálil z hranice vápna. Po čtyřech minutách se opět měnilo skóre, Švento utekt po lajně nitranské obraně, nacentroval na malé vápno, kde střílel Šenkeřík.

K jeho zblokované střele se dostal Toleski a pohodlně dorazil do prázdné branky. Hráči Nitry po třech minutách snížili zásluhou Liluashviliho, který se trefil po centru Farkaše hlavou.

Do druhého poločasu nastoupili červenobílí s novou jedenáctkou, která se prosadila v 70. minutě, Jaroslav Černý využil nádherný centr Kindela.

Slávisté nastoupili netradičně v dresech s bílými zády, všechny fanoušky ale můžeme uklidnit, šlo jen o provizorní řešení, protože hráči při oslavách mistrovského titulu své dresy rozdali. V nové sezoně budou k vidění opět klasické dresy se sešívanými zády.

Na přípravný zápas dorazilo velké množství fanoušků, kteří se po celý zápas výborně bavili a užívali si nového stadionu.

„Jsem spokojen, kluci dnes hráli opravdu s chutí. Možná to bylo i tím, že jsme hráli doma v Edenu a navíc nás přišel povzbudit slušný počet fanoušků. Na druhou stranu podmínky ztěžovalo hlavně v první půli obrovské dusno, které před bouřkou panovalo,“ řekl po zápase trenér Karel Jarolím.

„Po prvním poločase jsme prostřídali sestavu, v první půli se na můj vkus v naší hře objevilo někdy až moc nevynucených chyb, které ale pramenily z toho, že kluci spolu dlouho nehráli. Byl to první zápas po posledním utkání s Jabloncem, takže na druhou stranu se to dalo čekat,“ dodal trenér.

Poprvé ve slávistickém dresu se představili Ronald Šiklič a Amadou Cissé, který je ve Slavii zatím na testech. „Je to složité hodnotit jejich výkon po jednom poločase. Ronald Šiklič už u nás byl na testech loni, takže o něm jsme věděli. Amadou Cissé ale dnes také ukázal, že má předpoklady, zatím s námi zůstává,“ doplnil Karel Jarolím.

Ve druhé půli poslal trenér na hřiště dvojici šikovných hráčů slávistické juniorky Marka Kindela a Jana Hoška. „Ještě by se měl k týmu připojit Jan Kovařík, který dostal nějaký ten den volno. Jan Hošek a Marek Kindel začnou s námi od čtvrtka trénovat,“ vysvětlil trenér.

Do utkání nemohl zasáhnout Vladimír Šmicer, který má zraněnou achilovku. „S Vláďou jsme spolu na toto téma mluvili. V pondělí jde na rezonanci, podle těch výsledků uvidíme, do jaké role se ve Slavii zapojí. Vše bude záležet na tom, jaký bude jeho zdravotní stav,“ uzavřel trenér.

Slavia - Nitra 3:1 (2:1)
Branky: 31. Janda, 36. Toleski, 70. Černý - 38. Liluashvili
Slavia 1. poločas: Vaniak - Gebre Selassie, Suchý, Brabec, Šiklič - Janda, Cissé, Jarolím, Švento - Šenkeřík, Toleski.
Slavia 2. poločas: Diviš - Kindel, Latka, Hubáček, Jablonský - Krajčík, Volešák, Tavares, Černý - Necid, Ivana
Nitra 1. poločas: Hroššo - Kostoláni, Harbuľiák, Lesko, Píč - Čurbali, Glenda, Šimončič, Hottek, Farkáš - Liluashvili
Nitra 2. poločas: Chudý - Harbuľiak, Hottek, Kostoláni, Foltán, Hnilica, Bališ, Šimonek, Jakubiak, Ďuriš, Babic
ŽK: Foltán
Diváci: 2452

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články