Trenér juniorek: Třetí místo není zklamání | SK Slavia Praha
Více

Trenér juniorek: Třetí místo není zklamání

Stejně jako jejich starší kolegyně, i juniorský slávistický tým má sezonu za sebou. V letošním ročníku obsadil třetí místo, přičemž až do posledního utkání bojoval o druhou příčku. Právě uplynulou sezonu okomentoval trenér Martin Svoboda.
Stejně jako jejich starší kolegyně, i juniorský slávistický tým má sezonu za sebou. V letošním ročníku obsadil třetí místo, přičemž až do posledního utkání bojoval o druhou příčku. Právě uplynulou sezonu okomentoval trenér Martin Svoboda.

Jaké je vaše hodnocení letošního ročníku?
Sezonu určitě hodnotím pozitivně, protože se nám podařilo dát dohromady úspěšný tým. Jak herně tak výsledkově se nám dařilo, hlavně v jarní části sezony.

Takže konečné třetí místo pro vás není zklamáním?
Není to zklamání, oproti loňské sezoně jsme se posunuli o jedno místo v tabulce vzhůru, i po podzimu jsme byli na čtvrtém místě. Na jaře jsme dvakrát remizovali, jinak vše vyhráli, to je úspěch. Škoda posledního zápasu s Plzní, zde jsme mohli uhrát druhou příčku, bohužel utkání skončilo nerozhodně.

Jak hodnotíte úroveň ligy? Přece jen mezi týmy jsou velké bodové rozdíly.
V první lize jsou větší rozdíly, ale v juniorce se to postupně vyrovnává, více a více zápasů je dramatických, už to není deset nula, jak to bývalo ještě před rokem. Nejvíce zápasů končí rozdílem dvou branek. Na špici jsou ale stále stejné čtyři týmy, my, Sparta, Plzeň a Brno.

V tabulce jste skončili dvanáct bodů za Spartou, i když jste ji na jaře porazili. Můžete skončit v dohledné době v tabulce před ní?
Určitě se o to budeme snažit, máme hodně mladý tým, většinou jsou to holky s ročníkem narození 1992, které mají ještě před sebou čtyři roky v juniorce. Příští rok bychom se určitě Spartě chtěli co nejvíce přiblížit.

V lize jsou týmy, které nezískávají moc bodů, jako například Ivančice, nemáte problém hráčky na tato utkání motivovat?
V těchto zápasech se snažíme do hry zapojit co nejširší kádr, bereme i holky ze žákyň, které letos utvořily nový tým. Chceme, aby si zahrály hlavně fotbalistky, které toho jinak moc neodehrají.

Jaké máte cíle do další sezony?
Určitě bychom se chtěli držet co nejvýše v tabulce, připravit aspoň jednu nebo dvě hráčky pro A-tým, to je hlavním cílem mládeže, připravovat další fotbalistky pro áčko. Zároveň bychom chtěli prohloubit spolupráci se žákyněmi a rozšířit kádr.

Plánujete nějaké posily? Na tréninku jsem si všimla, že máte jen jednu brankářku.
Máte pravdu, brankářka je náš největší problém, ale usilovně na tom pracujeme, v podstatě už jsme domluveni na jedné posile na tento post, ale ještě to není úplně uzavřené. Co se týče hráček do pole, tak tam máme také nachystáno posílení, ale hodně jsme se zaměřili také na posily z řad našich žákyň.

Některé vaše nejlepší juniorky hrají za A-tým, nevadí vám to?
Právě naopak, snažíme se, aby hrály co nejvíce za A-tým. Někdy i nutíme naše hráčky trenérovi áčka, aby za ně mohly hrát.

Určitě sledujete výkony juniorek v A-týmu, v poslední době za ně nastupovala Kulichová nebo Tomášková, jak hodnotíte jejich výkony?
Samozřejmě pozitivně, obě holky se tam prosadily. Jsem rád, že dostávají šanci ukázat, co umí. A když se do zápasu nedostanou, rády nám vypomohou v juniorce.

Má podle vás některá juniorka výkonnost na to, aby hrála od příštího roku v A-týmu?
Určitě Hana Čmakalová, dále ten tým máme sice hodně mladý, ale vidím tak tři čtyři hráčky, které se výhledově mohou k áčku připojit.

Letos se utvořil tým žákyň, můžete k tomu jako vedoucí ženské mládeže něco bližšího říct?
Od příští sezony jsou děvčata přihlášena do žákovské ligy dívek, letos jsme měli něco jako nultý ročník, hráli jsme chlapeckou soutěž v Praze. Během jednoho roku se nám podařilo získat asi 18 hráček do starších žákyň, podobný počet hraje také za mladší žákyně, dáváme dohromady i přípravku. Hodně nám pomohla Slavia s náborem, kdy jsme se mohli prezentovat na ligovém zápase a na internetových stránkách. Naším hlavním cílem je nyní doplnit jak mladší žákyně tak i přípravku. Budeme určitě pořádat další nábory.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články