B-dorost smetl Blšany | SK Slavia Praha
Více

B-dorost smetl Blšany

PRAHA – A-dorostenci porazili Hradec Králové a v soutěži skončili na celkovém čtvrtém místě. B-dorost rozstřílel Blšany 9:0.
PRAHA – A-dorostenci porazili Hradec Králové a v soutěži skončili na celkovém čtvrtém místě. B-dorost rozstřílel Blšany 9:0. C-dorostenci doma remizovali s Hradcem Králové. D-dorostenci porazili poslední tým tabulky Blšany.

I. liga staršího dorostu, sobota 14. června 2008
SK Slavia Praha A-dorost – FC Hradec Králové 3:1 (1:1)
Branky: Novotný, Jíša, Urban
Sestava: Berkovec Martin – Sobišek David (65. Cimpl Marek) , Čmovš Pavel(46. Šulc Radek), Neuberg Jan, Dostál Martin – Šimeček Štěpán, Felcman Jan, Přeučil Vojtěch (75. Urban Daniel), Koreš Štěpán – Novotný Petr, Jíša Martin

Poslední utkání v sezoně dokázali dorostenci Slavie vyhrát a umístit se na konečné čtvrté příčce v dorostenecké soutěži. Červenobílí byli v koncovce důraznější a zvítězili 3:1. Za domácí skórovali postupně Jíša, Urban a Novotný.

„Děkuji celému týmu za celou sezonu, skončili jsme na čtvrtém místě, což je po těžkém úvodu soutěže pěkné umístění. S hráči se mi pracovalo skvěle, bylo cítit, že se chtějí zlepšovat. Je obdivuhodné, co vše chlapci zvládli a přeji jim mnoho dalších úspěchů v jejich kariéře. Věřím, že si uvědomují pojmy a hodnoty jako jsou respekt, pokora, zodpovědnost a úcta,“ řekl po zápase trenér Jiří Saňák.

Česká liga staršího dorostu, neděle 15. června 2008
SK Slavia Praha B-dorost – FK Chmel Blšany 9:0 (4:0)
Branky: 3 Vyhnal, 2 Štefan, Kuťák, Zahálka, Vaněk, Hyčka
Sestava: Patrik Malina – Alois Hyčka ,Ondřej Běloušek, Sebastián Novák, Petr Mareš (66. Zdeněk Čechák) – Radek Štefan, Ondřej Vaněk, Michal Rejka (77. Lukas Tománek), Lukáš Palko (46. Štefan Zahálka)- Pavel Vyhnal, David Kuťák (46. Michal Poláček)

Do utkání vstupovala Slavia s vědomím, že vítězstvím si potvrdí konečné druhé místo v tabulce. Jednoznačně bylo znát, že proti sobě hrají soupeři z opačných konců tabulky. Soupeř se sice občas pokoušel zahrozit sporadickým protiútokem, ale branku Slavie nijak vážněji neohrozil. První gól vstřelila Slavia ve 24. minutě, kdy Rejka přihrál ze středu hřiště přesně na nohu Kuťáka, ten si posunul míč do pokutového území a střelou podél vybíhajícího brankáře se nemýlil.

Než se soupeř stačil vzpamatovat, tak jsme předvedli kombinační akci po levé straně a posledním přihrávajícím byl Vyhnal, který posunul míč na pravou stranu přesně k nabíhajícímu Štefanovi a ten ve 26. minutě z hranice pokutového území přesně zamířil do soupeřovy branky. Ve 40. minutě předvedla Slavia spolupráci na jeden dotek uvnitř pokutového území dvojice Vyhnal-Rejka a zpětnou přihrávku z hranice pokutového území přesně umístil opět Štefan. Další branka padla ve 43. minutě, kdy Slavia zahrávala rohový kop z pravé strany. Palko přesně nacentroval na přední tyč a Vyhnal se hlavou nemýlil.

„Do druhé části jsme vstupovali s cílem vylepšit si skóre a dát příležitost dalším hráčům z lavičky a využít tak maximální počet povolených střídání. Z tohoto důvodu jsme udělali od začátku druhého poločasu hned dvě změny najednou. Branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned ve 48. minutě vyslal Vaněk kolmou přihrávkou do brejku Vyhnala, který pronikl do pokutového území, udělal ještě kličku vybíhajícímu brankáři a již nebyl problém posunout míč do prázdné branky. V této chvíli jsme už vedli 5:0. V 59. minutě jsme předvedli další z mnoha kombinací na jeden dotek, kdy výborně hrající Štefan posunul míč Zahálkovi a ten pěknou střelou vsítil další branku. V 75. minutě se také dostal ke střeleckému slovu Vaněk, když mu individuální akcí Vyhnal téměř z brankové čáry doslova namazal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území a nechytatelnou střelou upravil na 7:0! V 83. minutě jsme zahrávali další rohový kop z levé strany. Tentokrát míč centroval Štefan a přesně na hlavu Vyhnala, který se v těchto situacích nemýlí. Docílil tak hattricku v tomto utkání. Další branku jsme vstřelili v 86. minutě, kdy Tománek přihrál míč na pravou stranu zálohy nabíhajícímu Hyčkovi. Ten nejprve obešel protihráče, pak si míč posunul směrem k pokutovému území, rozhlížel se komu přihrát, ale nakonec se sám opřel do míče a z dvaceti metrů vyslal obloukem střelu přesně k levé tyči soupeřovy branky a zpečetil tak výsledek na 9:0. Tímto byl uzavřen střelecký účet utkání. Škoda jen dalších nevyužitých šancí, neboť jsme předvedli další pěkné útočné akce, ale to už by byl výsledek pro soupeře, který nekladl téměř žádný odpor, až příliš krutý. Je nutné pochválit celý tým za přístup k tomuto utkání, protože víme, že soupeř z konce tabulky bývá často podceňován,“ pochválil své svěřence po zápase vedoucí mužstva Jiří Neuberg.

I.liga mladšího dorostu, sobota 14. června 2008
SK Slavia Praha C-dorost – Hradec Králové 1:1 (0:1)
Branky: Pázler
Slavia: Mejzr Tomáš – Galus Daniel (50. Trpišovský Jakub), Pospíšil Tomáš, Hell Michal, Mráz Lukáš – Bohata Michal (58. Klimeš Michal), Hanousek Marek, Duranski Filip, Hájek Jakub – Pázler Jan, Zákostelský Jan (60. Šindelář Daniel)

„Do posledního utkání v sezoně jsme vstoupili dobře. Už od začátku jsme si vytvořili herní tlak. Několik dobrých příležitostí k otevření skóre měly oba naše útočné hroty. Bohužel gól jsme nevstřelili. Pravidlo nedáš-dostaneš se nám vymstilo ve 27. minutě. Po několikáté neproměněné šanci udeřil soupeř. Odražený míč jsme nedokázali zpacifikovat a kolmou přihrávkou středem obrany jsme inkasovali. Do konce poločasu se vývoj utkání nezměnil. Soupeře jsme dostali pod herní tlak, bohužel jsme ale nevstřelili gól. Druhý poločas začal podobně. Konečně jsme se ale prosadili i gólově. Po asistenci Hanouska obstřelil brankáře Pázler. Po vstřeleném gólu se hra daleko více otevřela a byl vidět velice dobrý fotbal z obou stran. Bohužel jsme se už dalšího gólu nedočkali,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Rostislav Kohoutek.

Česká liga mladšího dorostu, neděle 15. června 2008
SK Slavia Praha D-dorost - FK Chmel Blšany 4:0 (3:0)
Branky: Veselý, Smolák, Žák, Mikula
Sestava: Václav Černý – Jakub Šimkovský, Marek Náhlovský, Jan Mikula, Jakub Sudek – David Smolák (41. Jan Jílek), Lukáš Šlehofer, Ondřej Petrák (41. Luboš Tusjak), Daniel Veselý (43. Adam Hofman) – Jakub Goiš (41. Filip Melecký), Filip Žák

„Po celý zápas jsme měli jednoznačnou územní převahu, přesto hře našeho týmu chybělo více pohybu a kreativity. Zápas jsme rozhodli už v prvním poločase, kdy jsme po brankách Veselého, Smoláka a Žáka vedli 3:0. Ve druhé půli uzavřel na konečných 4:0 pro Slavii v 54.minutě Mikula. Pozitivní na tomto zápase je, že jsme tímto povinným vítězstvím zpečetili konečné druhé místo v tabulce České ligy mladšího dorostu. Přesto bych si přál, abychom i poslední zápas v Českých Budějovicích odehráli v plném nasazení a rozloučili se se sezonou vítězně,“ řekl trenér Miroslav Jíra.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články