C-žáci na turnaji v Německu stříbrní | SK Slavia Praha
Více

C-žáci na turnaji v Německu stříbrní

PRAHA – C-žáci Slavie se vrátili ze silně obsazeného turnaje v Eggensteinu u Karlsruhe.
PRAHA – C-žáci Slavie se vrátili ze silně obsazeného turnaje v Eggensteinu u Karlsruhe. Turnaje kategorie U-13 se zúčastnilo dvanáct týmů ze tří zemí (SK Slavia Praha, Leverkusen, Dortmund, Frankfurt, Luzern, Köln, Mönchengladbach, Bayern Mnichov, Stuttgart a další).

Fotbalisté Slavie obsadili v nabité konkurenci druhé místo.

Na turnaji se hrálo ve dvou skupinách každý s každým a následně vyřazovacím způsobem.

„Vzhledem ke krátkému hracímu času a kvalitě soupeřů byla spousta utkání vyrovnaných a padalo málo branek. Díky tomu o postupu rozhodovaly i detaily. I přesto jsme si ve většině zápasů dokázali vypracovat několik vyložených šancí, ale většinou bohužel zůstaly nevyužity. Po postupu ze skupiny jsme ve vyrovnaném semifinálovém zápase dokázali vstřelit rozhodující gól a postoupit do finále s Leverkusenem. To ukázalo divákům velmi dobrý zápas od obou týmů. V úvodu zápasu měla dvě šance Slavia, ale nastřelila jen tyč a při druhé šanci pokryl zakončení brankář. Když už to vypadalo na penaltový rozstřel, udeřil nečekaně soupeř a rozhodl tak celé finále,“ zhodnotil působení svých svěřenců trenér Milan Titěra.

Skupina:
SK Slavia Praha – Stuttgart 0-0
SK Slavia Praha – Karlsruhe 1-0
Branka: Novák
SK Slavia Praha - 1.FC Köln 0-0
SK Slavia Praha - Norimberk 1-0
Branka: Jankto
SK Slavia Praha - Dortmund 1-2
Branka: Sodoma z penalty
Semifinále:
SK Slavia Praha – Frankfurt 1-0
Branka: Novák
Finále:
SK Slavia Praha – Leverkusen 0-1

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články