B-dorostenci se vrátili z Chorvatska | SK Slavia Praha
Více

B-dorostenci se vrátili z Chorvatska

PRAHA - Slávistický B-dorost se představil na mezinárodním turnaji v chorvatském Záhřebu.
PRAHA - Slávistický B-dorost se představil na mezinárodním turnaji v chorvatském Záhřebu. Kvůli několika zraněním byl slávistický tým složen z devíti hráčů ročníku 1990 a ze stejného počtu hráčů ročníku 1991. Z toho bylo šest hráčů doplněno z C-dorostu Slavie.

Turnaj byl velmi kvalitně obsazen nejlepšími dorosteneckými týmy z Chorvatska (Dinamo Zagreb, Hajduk Split, NK Rijeka, NK Osijek), Turecka (Besiktas Istanbul), Bulharska (Litex Lovech) a Rakouska (Rapid Wien).

Tým Slavie v této nabité konkurenci celkem slušně obstál a o účast ve finále ho připravilo jen horší skóre (o jednu branku). V základní skupině obsadil druhé místo, které znamenalo, že naši dorostenci tak ve skupině hráli o třetí místo.

V boji o bronz se Slavia střetla s týmem NK Osijek.

„V průběhu zápasu jsme sice vedli, ale postupně nám docházely síly a utkání jsme už nedokázali zvrátit a dotáhnout do vítězného konce. Velký dík patří organizátorům turnaje, protože se jim podařilo vypořádat se s deštivým počasím a všechna utkání se hrála na kvalitních plochách. I přes nepříznivý výsledek patří celému týmu pochvala a poděkování za dobrou reprezentaci Slavie v zahraničí, turnaj byl velmi náročný, zejména po fyzické stránce. Výborné výkony předvedli oba brankáři Patrik Malina a Jan Saňák, z hráčů v poli potom předvedli nejlepší výkony Alois Hyčka, Ondřej Běloušek a Sebastián Novák. Svou kvalitou nezaostali ani všichni nominovaní hráči C-dorostu,“ zhodnotil turnaj vedoucí mužstva Jiří Neuberg.

Sestava:
Patrik Malina, Jan Saňák – Sebastián Novák, Michal Procházka, Ondřej Běloušek, Alois Hyčka, Štěpán Zahálka, Petr Kolařík, Lukáš Palko, Pavel Vyhnal, David Kuťák, Petr Mareš, Michal Poláček, Lukas Tománek, Daniel Šindelář, Michal Klimeš, František Vodrhánek, Jakub Mikuš

Výsledky v základní skupině:
SK Slavia Praha – Hajduk Split 1:2
Branka: Palko
SK Slavia Praha – Besiktas Istanbul 1:0
Branka: Běloušek
SK Slavia Praha – NK Rijeka 2:0
Branky: Mareš, Kolařík

Utkání o 3.místo:
SK Slavia Praha – NK Osijek 1:3
Branka: Kuťák

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články