Derby rezerv skončilo remízou | SK Slavia Praha
Více

Derby rezerv skončilo remízou

PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Slávistická juniorka v dalším důležitém utkání o udržení ztratila body s rezervou pražské Sparty, se kterou remizovala 1:1. Slávisté si v utkání vytvořili velké množství brankových příležitostí...
PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Slávistická juniorka v dalším důležitém utkání o udržení ztratila body s rezervou pražské Sparty, se kterou remizovala 1:1. Slávisté si v utkání vytvořili velké množství brankových příležitostí, skórovat se jim ale podařilo pouze z pokutového kopu.

První poločas začali aktivněji hosté, střelu Suse ze čtvrté minuty ale brankář Vorel vyrazil. V 10. minutě o sobě poprvé dali vědět slávisté, aktivní Kovařík centroval z levé strany, Kindel ve skluzu jen těsně netrefil míč. O pár minut později už se měnilo skóre, centr z rohového kopu se dostal ke zcela volnému Nádeníčkovi, který s pomocí tyče poslal hosty do vedení. Červenobílí nadále útočili, ve 33. minutě měl velkou šanci Šourek, jeho hlavičku ale brankář Pávek vyrazil. Minutu před koncem první půle běžel Kovařík z levé strany na brankáře, jeho střelu zblokoval obránce, dorážka se mezi tyče nevešla. Kovařík dal o sobě v téže minutě vědět podruhé, a to když s přehledem proměnil pokutový kop, nařízený kvůli hře rukou jednoho z hostujících obránců.

Druhý poločas byl především ve znamení velkého boje, hrálo se hlavně mezi šestnáctkami, ale šance si vytvářeli téměř výhradně jen slávisté. Ve 49. minutě se Klavík chytře snažil přelobovat sparťanského gólmana, ten ale jeho úmysl včas vystihl. Největší šance druhé půle se urodila v 76. minutě, kdy střela Kovaříka orazítkovala tyč. Slávisté posledních deset minut utkání tlačili, vstřelit vítěznou branku se jim ale nepodařilo.

„V dnešním utkání jsme chtěli zvítězit, průběh utkání tomu odpovídal. Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli, měli jsme spoustu možností skórovat. Těch šancí bylo asi osm, ale bohužel z nich branky nepadly, skórovali jsme jen z pokutového kopu. Celý týden jsme se na to utkání připravovali ,měli jsme plno standardních situací a brejků, ale do branky nespadlo nic," řekl k utkání trenér Miroslav Janů

„To neproměňování šancí se s námi táhne od začátku mého nástupu. V domácím prostředí jsme vždy branky dávali, ale dnes se to nepodařilo ani z těch nejvyloženějších šancí," pokračoval.

„Branku jsme dostali po standardní situaci, na zadní tyči byl nepokrytý hráč, to byla osobní chyba," komentoval obdrženou branku.

Slavia B -  Sparta B 1:1 (1:1)
Branky: 45. Kovařík z pen. - 17. Nádeníček
Slavia: Vorel - Gebre Selassie, Šourek, Jan Hošek, Starý - Kindel (78. Zahálka), Kobler, Bayer, Kovařík - Vukovič, Klavík (78. Petr Hošek)
Sparta: Pávek - Valíček, Doležal, Beutel, Podaný - Gláser (68. Mareš), Kokoška, Sus, Biro - Bony (77. Třešňák), Nádeníček (80. Barreyro)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články