Prohlášení generálního ředitele Slavie | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení generálního ředitele Slavie

PRAHA – „Před několika dny se moje jméno objevilo v deníku Sport v článku s názvem Vejsada se bouří (doslovný přepis článku je zveřejněn na konci prohlášení), ve kterém Michal Vejsada uvedl, že se mé osoby týkají trestní oznámení...
PRAHA – „Před několika dny se moje jméno objevilo v deníku Sport v článku s názvem Vejsada se bouří (doslovný přepis článku je zveřejněn na konci prohlášení), ve kterém Michal Vejsada uvedl, že se mé osoby týkají trestní oznámení. Jedná se o období, kdy jsem vykonával funkci ředitele legislativy na ČMFS.

V této souvislosti bych rád uvedl, že jsem dnes ve středu 4. června 2008 u příslušného orgánu Policie České republiky podal trestní oznámení na jednoho z bývalých členů představenstva FC Bohemians Praha, a.s., toho času v konkurzu, a jednoho z hráčských agentů ČMFS, neboť existuje důvodné podezření, že v roce 2004 a začátkem roku 2005 docházelo ve společnosti FC Bohemians Praha, a.s. k závažné majetkové trestné činnosti.

V nejbližších dnech bude také podán na ČMFS návrh na odnětí licence dotyčnému agentovi.

Orgány Policie ČR mi bylo doporučeno, abych se k této věci dále nevyjadřoval.

Rád bych ještě dodal, že stávající situace kolem „Bohemky“, kdy v rámci ČMFS existují tři pražské „Bohemky“ a čtvrtá s názvem Bohemians Football a.s. se už od 31. května 2006 snaží stát členem ČMFS, je stavem způsobeným rovněž jednáním, konáním či nekonáním některých funkcionářů či zaměstnanců ČMFS a rozhodně není ku prospěchu fotbalu jako celku.“

Mgr. Petr Doležal
generální ředitel SK Slavia Praha – fotbal a.s.

Článek: Vejsada se bouří (uveřejněno v deníku Sport)

PRAHA (fot) – Michal Vejsada, majitel FC Bohemians Praha, a.s., kdysi slavného klubu, toho času v konkurzu, se ohradil proti způsobu, jakým o jeho kauze informoval místopředseda svazu Kubíček. Ten uvedl, že předseda ČMFS Mokrý podepsal s Vejsadou dohodu o narovnání a přidělil tomuto subjektu stejné účastnické číslo jako Bohemians 1905. „Toto číslo nám pan Mokrý nepřidělil, a to proto, že zmíněné číslo FC Bohemians Praha, a.s. vlastnil. Kdo se naopak neoprávněně snažil přidělit toto číslo i Bohemains 1905, byl mj. pan Kubíček, protože byl členem výkonného výboru v době, kdy se o tom rozhodovalo,“ vysvětluje Vejsada, který se ohání auditem advokátní kanceláře Žák a Soukup, podle něhož klub Bohemians 1905 není řádným členem ČMFS. „Žaloby a trestní oznámení se v této věci netýkají pana Mokrého, ale hlavně pana Doležala, který v té době vykonával funkci ředitele legislativy na ČMFS,“ dodává Vejsada.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články