Zpravodajství z utkání dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z utkání dorostu

PRAHA – Ve víkendových mistrovských utkáních se dařilo B-dorostu Slavie, který porazil Motorlet 4:0. A-dorostenci prohráli s Brnem 1:2. C-dorost si naopak přivezl z Brna výhru 3:1.
PRAHA – Ve víkendových mistrovských utkáních se dařilo B-dorostu Slavie, který porazil Motorlet 4:0. A-dorostenci prohráli s Brnem 1:2. C-dorost si naopak přivezl z Brna výhru 3:1. D-dorost Slavie zvítězil na hřišti Motorletu 2:1.

I.liga Staršího dorostu
1.FC Brno – SK Slavia Praha A-dorost 2:1 (1:0)
Branka: Koreš
Sestava: Berkovec Martin – Sobišek David, Neuberg Jan, Šulc Radek (55. Kučera Petr), Cimpl Marek (45. Koreš Štěpán) – Šimeček Štěpán, Felcman Jan, Čmovš Pavel, Přeučil Vojtěch- Jíša Martin ( 65. Krajčovič Peter), Novotný Petr

Do utkání v Brně vstoupila Slavia aktivně, ve druhé minutě domácí stoper vyhlavičkoval gólovou hlavičku Neuberga, ale bohužel v desáté minutě prohrával červenobílý tým po dlouhém autu a zaváhání obrany 0:1. V dalším průběhu diktovali tempo hosté a Brno zatlačili do několika situací, ve kterých se ale Slavii nepodařilo prosadit.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Slavie opět aktivně a měli navrch. Hosté se dočkali zaslouženého vyrovnání, branku na 1:1 vstřelil Koreš. Slavia vedení bohužel neudržela a o pět minut později domácí rozhodli z rohového kopu a následné dorážky na konečných 2:1.

„Soupeř potrestal naše dvě individuální chyby, my jsme bohužel nevyužili některé šance, které jsme si vytvořili. Fotbalový úspěch je mozaika, ve které nemůže chybět ani kousek, nám dnes bohužel některé části chyběly. Škoda jen, že v poslední minutě nevyužili své šance Neuberg a Novotným. Ztratili jsme tak zbytečně body,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Saňák.

SK Motorlet - SK Slavia Praha B-dorost 0:4 (0:1)
Branky: 2 Štefan, Vyhnal, Zahálka
Sestava: Roman Valeš – Alois Hyčka, Petr Kolařík, Ondřej Běloušek, Sebastián Novák (77. Štěpán Zahálka) – Radek Štefan (73. Lukáš Palko), Ondřej Vaněk, Michal Rejka, Petr Mareš (77. Michal Klimeš) – Pavel Vyhnal, David Kuťák (62. Miloš Mirkovič)

V dalším utkání Slavia zavítala na hřiště Motorletu, kde chtěla odčinit zaváhání z minulého kola, kdy doma ztratila všechny body jen vinou nepřesného zakončení. Do utkání vstoupila Slavia velmi dobře a udávala vysoké tempo hry. Slavii opět trápilo přesnější zakončení, ale bylo jen otázkou času, kdy vstřelí branku. Té se hosté dočkali ve 35. minutě, kdy z pravé strany poslal centr Hyčka, míč ještě prodloužili Vyhnal s Kuťákem do pokutového území a zcela volný nabíhající Štefan přesnou ranou umístil míč do soupeřovy sítě.

„Ve druhém poločase jsme chtěli náskok udržet a vstřelit další branky. V 61.minutě se nádherně uvolnil opět Štefan a postupoval sám na brankáře, který jej v pokutovém území zastavil jen za cenu faulu a kopala se penalta. Míč si na značku pokutového kopu postavil Vyhnal a přesně umístěnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat a v 69. minutě jsme předvedli krásnou kombinační akci. Vaněk krásným pasem ze středu zálohy uvolnil nabíhajícího Štefana, který své další sólo proměnil v branku na 3:0. Po tomto gólu soupeř zcela odpadl, zejména fyzicky, a utkání mělo jednoznačný charakter. Vytvořili jsme si další šance a předváděli pěkné kombinační akce. Po jedné z nich jsme přidali poslední branku. V 80. minutě uvolnil Vyhnal do pravé strany Vaňka, který zatáhl míč vpravo vedle pokutového území a po obejití obránce přihrál po zemi do pokutového území. Nabíhající Zahálka přesnou střelou z první umístil míč do sítě a zvýšil tak na 4:0. Celý tým předvedl pěkný fotbal, mezi nejlepší hráče patřili Radek Štefan a Ondřej Vaněk,“ dodal k zápasu vedoucí mužstva Jiří Neuberg.

I.liga Mladšího dorostu
1.FC Brno – SK Slavia Praha C-dorost 1:3 (1:1)
Branky: Hájek, Mráz, Trpišovský
Slavia: Malina Patrik – Galus Daniel (71. Čižikov Jevgenij), Pospíšil Tomáš, Hell Michal, Mráz Lukáš – Bohata Michal, Hanousek Marek, Duranski Filip, Hájek Jakub – Pázler Jan (49. Trpišovský Jakub), Zákostelský Jan (53. Mikuš Jakub)

„Už od prvních minut, jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, které jsme ale nevyužili. Náš tlak neuhasínal, výsledkem byla sedmá minuta, kdy jsme se poprvé radovali ze vstřelené branky. Centrující míč z rohu velkého vápna dobře připravil Duranski a Hájek tečovanou střelou otevřel skóre. Od tohoto okamžiku začal být soupeř aktivnější a důraznější. V desáté minutě se Brno dostalo do slibné šance po našem zaváhání, rychle rozehrálo autové vhazování a jen díky dobré reakci brankáře Maliny nevyrovnalo. Po této příležitosti Brňané ještě zdůraznili hru. Výsledkem bylo několik žlutých karet na obou stranách, ale co bylo důležitější, i vyrovnání v 35. minutě. Ve druhém poločase se dlouho nikdo neprosadil. Nezměnilo to ani vystřídání obou hrotových hráčů. Za zmínku stojí neproměněná šance Mikuše, kdy se ocitl sám před brankářem. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou smírně, dal gól v 79. minutě obránce Mráz, kterému asistoval Hanousek. Tato branka soupeře doslova omráčila. Brno ve velké snaze vyrovnat inkasovalo ještě jednou a to v 80. minutě po nezištné přihrávce Mikuše, kdy brněnského gólmana překonal Trpišovský,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Rostislav Kohoutek.

SK Motorlet - SK Slavia Praha D-dorost 1:2 (1:1)
Branky: Žák, Petrák
Sestava: Měsíček Jiří – Šimkovský Jakub, Brůžek Ladislav (41. Mikula Jan), Náhlovský Marek, Gazdík Ladislav – Pařízek Petr (41. Melecký Filip), Petrák Ondřej, Halama Vladimír, Smolák David – Goiš Jakub (72. Jílek Jan), Žák Filip (59. Šlehofer Lukáš)

Slavii se povedl vstup do zápasu, už v desáté minutě potrestal chybu brankáře Žák a Slavia vedla 1:0. V celém průběhu prvního poločasu byla Slavia lepším mužstvem, lépe kombinovala a vytvářela si další střelecké příležitosti, ale bez brankového efektu. Ve 31.minutě domácí potrestali nedůslednost ve slávistické obraně a brankou Papričiaka srovnal Motorlet na 1:1. Už od začátku druhé půle bylo vidět na hráčích Slavie odhodlání pokračovat v kvalitní hře, díky dobré kombinační hře Slavia domácí tým přehrávala. Několikrát znovu ohrozila branku Motorletu, ale vítězný gól stále nepřicházel. Po značném tlaku hostů zahrál rohový kop Melecký, Petrák se dostal k odraženému míči a nekompromisní střelou zvýšil na 2:1 pro Slavii. Tento výsledek už si hráči Slavie svoji taktickou hrou v závěru nenechali vzít a po zásluze na hřišti Motorletu vyhráli.

„Jsem velmi rád, že součástí dobrého výsledku na půdě Motorletu byla tentokrát i velmi kvalitní hra od všech hráčů, kteří v tomto zápase nastoupili“, zhodnotil utkání trenér Miroslav Jíra.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články