Mladíci remizovali na Střížkově | SK Slavia Praha
Více

Mladíci remizovali na Střížkově

V předehrávaném 32. kole ČFL vybojovala naše juniorka na hřišti Střížkova bod.

V prvním poločase měli domácí výrazně navrch. Jejich útočné snažení ovšem troskotalo na neschopnosti zamířit mezi tyče. Několikrát zkoušeli štěstí z dálky. V 19. vypálil z osmnácti metrů Macháček. Gólman Kozáčik jeho ránu neudržel, Chlebek z dorážky přestřelil. Slávisté spoléhali na brejky. V 31. se Hottek dostal ke střele ve vápně, ale brankáře Bekeho nepřekonal. O dvě minuty později se na Kozáčika valil další útok po pravé straně. Chlebek ideálně nacentroval na zabíhajícího Macháčka, ani ten však odkrytou bránu netrefil. Ve 40. naložil náš soused z tabulky se svou možností jak změnit skóre podobně, z přihrávky střížkovského Stejskala překopl z dobré pozice Bartulšic.

Do druhé půle udělal trenér Klusáček jednu změnu a sešívaní výrazně přidali. Ve 49. měli dvě velké šance. Nejdříve se v šestnáctce po Kreuzově pasu objevil Kalivoda, místo přihrávky na zcela volného Jiráska však trefil jen Bekeho. Pár vteřin na to poslal zleva Hottek balón do pokutového území, Kreuzova teč brankáře domácích nepřekvapila. V 62. málem využil Kratochvílův centr Jirásek, když se jeho hlavička odrazila od tyče. Střížkovští se pak trochu oklepali. Stále ale dopláceli na špatnou koncovku. V 70. dokonce zahodili penaltu, kterou rozhodčí Daňková nařídila za Kratochvílovu ruku. Macháček poslal míč dva metry mimo. Za minutu mu nápravu znemožnilo břevno, které zastavilo jeho dalekonosný pokus. V závěru měly oba týmy ještě další drobné příležitosti, skóre se již neměnilo.

„Do dnešního zápasu jsme nastoupili s šesti dorostenci v základní sestavě. V prvním poločase to bylo znát a soupeř nás přehrával. Ve druhém jsme byli lepším týmem zase my. Remízu tak považuji za spravedlivou,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Střížkov – Slavia B 0:0
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Martin Zachariáš, Penc, Mejzlík – Jelínek (46. Kreuz), Dubský, Kotrba, Hottek (80. Kounovský) – Kalivoda (83. Stejskal), Jirásek

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články