Derby skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Derby skončilo nerozhodně

<p>&nbsp;PRAHA/STRAHOV - Slavné derby pražských „S“ přineslo před více než šestnácti tisíci fanoušky na vyprodaném Strahově vyrovnanou bitvu, která neurčila vítěze až do samého konce.

PRAHA/STRAHOV -  Slavné derby pražských „S“ přineslo před více než šestnácti tisíci fanoušky na vyprodaném Strahově vyrovnanou bitvu, která neurčila vítěze až do samého konce. Slavia se tak se Spartou rozešla smírně, 1:1.

 

První poločas přinesl zpočátku mírný tlak sešívaných, který se ale po chvíli vytratil a hrálo se vyrovnaně, bez větších šancí na obou stranách.

 

Druhý poločas začal náporem Slavie, který korunoval v 58. minutě David Kalivoda. Na malém vápně předskočil Kadlece a usměrnil do sítě centr Belaida. Při oslavách gólu si ale svlékl dres, následovala druhá žlutá karta a Slavia tak dohrávala oslabena.


Šance měli ale také letenští, Pavel Horváth trefil z přímého kopu tyč slávistické branky, míč stačil konečky prstů vytěsnit gólman Vaniak. Sešívané mohl poslat do vedení v 51. minutě Kalivoda, po pěkné akci ale trefil pouze boční síť Grigarovy brány.

 

Po Kalivodově vyloučení přebrala Sparta otěže zápasu a svůj nápor zúročila v 74. minutě, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou Kadlec. Celý druhý poločas byl poznamenán řáděním fanoušků v hledišti. Hra musela být několikrát přerušena, v hledišti vybuchovaly dělobuchy a jednomu z fandů se dokonce podařilo dostat se až na hřiště. Fotbalově se už ale nic výjimečného nestalo a zápas tak skončil remizou 1:1.

 

„V prvním poločase jsme byli zbytečně nervózní, pustili jsme Spartu k několika šancím, při kterých nás ale podržel Vaniak. O poločase jsme si v kabině museli něco říct, nebyl jsem spokojen. Druhou půli jsme začali lépe a podařilo se nám vstřelit branku.To, co udělal David Kalivoda ale považuji za nepochopitelný zkrat, školáckou chybu.


Hráli jsme v oslabení, dostali jsme se pod tlak a bylo jen otázkou, jestli se dokážeme ubránit. Nakonec jsme inkasovali ze standardní situace. Pořád máme náskok dva body v čele tabulky. Musíme se připravit na další zápasy a doufat, že to udržíme,“ řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

 

Trenér Sparty Michal Bílek hodnotil utkání následovně: „Byli jsme lepším mužstvem. S předvedenou hrou jsem spokojen, škoda jen, že se nám na konci nepodařilo dostat soupeře pod větší tlak a vstřelit vítěznou branku. Inkasovali jsme po chybě obrany, Michal Kadlec se nechal předskočit od Kalivody. Chtěli jsme vyhrát, bohužel se nám to nepovedlo.“


SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 58. Kalivoda - 74. Kadlec

Slavia: Vaniak - Dřížďal (66.Hubáček), Suchý, Latka, Pudil - Krajčík (39.Kalivoda), Belaid, Abraham, Tavares, Černý - Toleski (83.Střihavka)

Sparta: Grigar – Voříšek, Řepka, Sivok, Kadlec – Kolář (63.Došek), Horváth, Hušek (81.Matušovič), Vacek (46.Kisel) – Slepička, Kulič


Utkání jsme sledovali on-line
Program Poločas, 3.07 MB
Video si můžete prohlédnout zde

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články